Mis toimub telefoni teises otsas, kui saate kõne müügimehelt?

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Töötaja koeraga Müügimeistrite kontoris.
Töötaja koeraga Müügimeistrite kontoris. Foto: Müügimeistrid

Telefonimüüjate töö kohta levivad müüdid, et inimesed ei soovi nendega rääkida ja paljud inimesed ei taha seda tööd teha. Müügikõnesid kuulates selgus, müüdid peavad paika vaid osaliselt. Kuid telefonimüüjate töö on raske ja äraütlevaid vastuseid on päeva jooksul sageli paarsada.

Aastaid tagasi olin ka ise telefonimüüja. Aastatel 2014-2015 töötasin Transcomis, Studio Moderna ja Elisas. Peamiselt tegin seda tööd seetõttu, et soovisin end ülikoolis õppimise ajal ära elatada. Kuid teenisin seal normaalset palka, sain positiivseid emotsioone ning kogusin juurde suhtlemisjulgust. Siiski otsustasin võimaluse saabudes müügitööst loobuda ja asuda erialasele tööle.

Tallinnas Mustamäel Tetrise majas asuvase AS Müügimeistrite kontorisse sisenedes võtab mind uksel naeratades vastu müügidirektor Egle Tamlak. Ta asus firmas tööle telefonimüüjana 17-aastaselt ja on siin töötanud üle 10 aasta. «See oli väga hea suhtluskool. Tänu sellele olen ma kindlasti praegu parem suhtleja,» räägib Talmak. Ta soovitab kõikidel noortel kasvõi ajutiselt telefonimüüjana töötada, sest see amet muudab julgemaks ja võib seeläbi avada tööelus uusi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles