Kaug- ja hübriitööle lõpp! Suurfirma kamandab töötajad kontorisse tagasi

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Amazon logo Prantsusmaal Boves asuva logistikakeskuse seinal.
Amazon logo Prantsusmaal Boves asuva logistikakeskuse seinal. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

Sarnaselt paljudele teistele suurettevõtetele kamandab ka Amazon tuhanded töötajad vähemalt kolmeks päevaks nädalas kontorisse tagasi.

Mais kehtima hakkav kord teeb lõpu Amazonis varem kehtinud kaug- või hübriidtöö sõbralikule poliitikale. Kuu aega varem teatas Amazon rohkem kui 18 000 töötaja koondamisest üldise majandusliku ebakindluse tõttu.

Muudatust põhjendades väitis ettevõtte tegevjuht Andy Jassy, et kontoris kohal olemine toob kaasa parema koostöö ja organisatsioonikultuuri.

«Tuhandete töötajate tagasitoomine meie kontoritesse üle maailma pole lihtne, seega anname seda tööd korraldavatele meeskondadele veidi aega plaani väljatöötamiseks,» kirjutas Jassy memos. «Me teame, et algus pole lihtne, kuid kontorikogemus paraneb järgmiste kuude (ja aastate) jooksul pidevalt, kuna meie kinnisvara- ja rajatiste meeskonnad siluvad kortse ja arenevad edasi nii, nagu tahame.»

«Mõned parimad leiutised on sündinud siis, kui inimesed on viibinud koosolekul ja töötanud tahvlil ideid läbi või jalutanud koos kolleegidega koosolekult tagasi kontorisse.»

Ka teised ettevõtted on hakanud töötajaid kontorisse tagasi kutsuma, kas täisnädalaks või teatud päevadeks nädalas. Nii on toiminud näiteks Google, Apple ja Disney.

Amazon nõuab, et töötajad oleksid sagedamini kontoris, kuna kesine müük ja halvenevad majandusväljavaated sunnivad rihma pingutama. Amazon algatas oma ajaloo suurima koondamise, mis puudutab umbes 18 000 inimest, samuti külmutas ettevõte värbamised.

Jassy ütles, et üks kontorisse naasmise eeliseid on ka see, et töötajad saavad rohkem võimalusi oma ideede rakendamiseks ja uuendusteks. «Vähem tuntud tõsiasi on see, et mõned parimad leiutised on sündinud siis, kui inimesed on viibinud koosolekul ja töötanud tahvlil ideid läbi või jalutanud koos kolleegidega koosolekult tagasi kontorisse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles