Meta toob turule Facebooki ja Instagrami tasulise teenuse

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg.
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock

Meta käivitab tasulise tellimusteenuse, mis võimaldab Facebooki ja Instagrami kasutajatel kontrollida oma kontosid kuni 14,99 dollari eest kuus, teatas tegevjuht Mark Zuckerberg pühapäeval.

Uus funktsioon nimega Meta Verified võimaldab kasutajatel saada sinise märgi, kaitse kliendi nimel tehtavate libakontode ees ja otsese juurdepääsu klienditoele, selgub Zuckerbergi Facebooki postitusest.

Odavam variant kuumaksuga 11,99 dollarit võimaldab veebi juurdepääsu, kallim variant 14,99 dollarilise kuumaksuga on mõeldud Apple iOS-i operatsioonisüsteemi ja Androidi puhul.

Postituse kohaselt võetakse Meta Verified sel nädalal kasutusele Austraalias ja Uus-Meremaal. Meta tulusid on vähendanud Apple'i 2021. aastal tehtud privaatsusmuudatused, mis piirasid tema võimet jälgida kasutajate Interneti-tegevust, mis on sihitud reklaamide peamine andmeallikas. Meta ütles eelmise aasta veebruaris, et Apple'i muudatus läheb talle maksma rohkem kui 10 miljardit dollarit saamata jäänud reklaamitulu 2022. aastal, mis moodustas umbes kaheksa protsenti 2021. aasta kogutulust.

Meta uus tellimusteenus sarnaneb Elon Muski plaaniga käivitada Twitter Blue, mis võimaldaks kasutajatel oma Twitteri profiile kontrollida umbes kaheksa dollari eest kuus. Novembris esmakordselt käivitatud Twitter Blue täielik kasutuselevõtt lükati edasi, kuna seda kuritarvitasid kontod, mis esinesid ettevõtete ja kuulsuste nimel.

Zuckerberg ütles, et Meta Verified võimaldab kasutajatel oma kontosid riikliku isikut tõendava dokumendiga kinnitada. Meta Verified kasutajad saavad juurdepääsu ka rohkematele funktsioonidele, näiteks silmapaistvusele otsingus ja soovitustes.

Eelmisel aastal tõi sõnumisidegrupp Snap turule oma tasulise teenuse nimega Snapchat Plus, mis maksab 3,99 dollarit kuus ja annab kasutajatele eksklusiivse juurdepääsu uutele funktsioonidele, nagu pikem loo aegumine ja kohandatud teavitushelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles