500-euroste üürikorterite järele on Tallinnas endiselt suur nõudlus

BNS
Copy
Turul on suur nõudlus kuni 500 eurot maksvate üürikorterite järele.
Turul on suur nõudlus kuni 500 eurot maksvate üürikorterite järele. Foto: Shutterstock

Tallinna üüriturul ületab odavamate, ligikaudu 500 eurot kuus maksvate korterite puhul nõudlus endiselt pakkumist ning rääkida saab defitsiidist, ütles kinnisvarabüroo 1Partner Kinnisvara elamispindade tegevjuht Meelis Ränk.

«Soodsamate korterite hinnad ei ole kuigi palju muutunud ja heas korras korter ükskõik millises linnaosas on endiselt objekt, kuhu uue üürniku kergelt leiab. Näiteks 400–500 euro hinnavahemikku jäävad kahetoalised korterid lähevad endiselt nagu soojad saiad,» märkis Ränk.

Odavamate korterite nõudlust on tema selgitusel võimendanud üldine suur elukalliduse tõus. «Inimesed soovivad oma püsikulusid kontrolli all hoida ja üürikorter puhul on paljudel olnud ühe otsusega võimalik säästa paarsada eurot,» tõi ta välja.

Ränk lisas võrdluseks, et üle 1000-eurose üüriga korterite puhul on omanikud uue üürniku leidmiseks viimastel kuudel kohati kuni 20 protsendi võrra pidanud hinda alla tooma.

«Vale hinna küsimise korral riskitakse nii üüritulust ilma jäämise kui ka lisakuluga, sest tühja korteri eest tuleb omanikul ka kommunaalkulud kinni maksta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles