Eesti Gaas võttis sihikule suure Poola turu (1)

BNS
Copy
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Energiafirma Eesti Gaas alustas lisaks Baltimaadele ja Soomele tegevust nüüd ka Poolas ning kavatseb lähiaastatel kogumüügi kahekordistada.

«Astume Põhja-Balti gaasiturult edasi Kesk-Euroopa suunas ja alustame tegevust Poolas, millest võib kujuneda piirkonnas omalaadne gaasi-hub. Poola varustamiseks kasutame nii Leedu Klaipeda kui Soome Inkoo terminale, müüme gaasi otse nii lõpptarbijale kui hulgi edasimüüjale ning kaupleme aktiivselt kohalikul gaasibörsil,» ütles Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik pressiteates.

Tema hinnangul on müügikasvu väljavaated soodsad. «Tarnehirm on gaasi turuhinnast taandumas ja gaas naaseb konkurentsi, juba praegu on mitmed kliendid taas üle läinud gaasile, lähiajal gaasi kasutus meie piirkonnas kasvab veelgi. Eesti Gaasi kontserni eesmärk on järgneva kolme-nelja aastaga taas mahte kahekordistada ja jõuda aastas 20 teravatt-tunni müügini,» märkis ettevõtte juht.

Eesti Gaasil on käesolevaks aastaks Leedu Klaipeda ja Soome Inkoo terminaliga kokkulepped kümne veeldatud maagaasi (LNG) laeva vastuvõtuks kuni sügiseni. Möödunud aastal tõi ettevõte viis laeva Norra ja Ameerika Ühendriikide päritolu gaasi Klaipedasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles