Enam kui pooled Eesti elumajad vajavad renoveerimist

PM Majandus
Copy
Mahajäetud kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Mahajäetud kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Enam kui pooled Eesti 700 000 eluruumist vajavad korda tegemist, mis tähendab rahalises mõttes vähemalt 15 miljardi euroni küündivaid investeeringuid. Vajalike investeeringute tegemiseks on plaanis uue riigiasutuse loomine, kirjutab ajaleht Pealinn.

Uus riigiaustus luuakse Majandus- ja Komminaktsiooniministeeriumi (MKM) halduspoliitika asekantsleri Kaur Kajaku sõnul hoonete ehitamise ja haldamisega seotud ametite koondamisest üheks üksuseks. Uue asutuse nimeks saab Ruumiamet.

MKM-i ehituse asekantsleri Ivo Jaanisoo teatel on ligemale 20 protsenti meie eluruumidest peagi kasutuskõlbmatud. Need asuvad maapiirkondades, näiteks endiste kolhoosikülade läheduses.

Majades võivad koguneda kriminaalid

«Sellised kummituslikud kvartalid on tegelikult ohuks ka Eesti julgeolekule. Tegemist on ju väga ihaldusväärse paigaga kriminaalse ja illegaalse tegevuse koondumiseks,» rääkis Jaanisoo.

Jaanisoo tõdes, et viimase paarikümne aasta jooksul on elamumajanduse olukord siiski üsna palju paranenud. «Oleme jõudnud 1400 korda tehtud kortermajani. Tublisti on renoveeritud ka üksikuid elamuid ja ärihooneid ning palju ollakse tehtud majade sisekliima parandamiseks,» rääkis ta.

Ta lisas, et tänu eurorahale on kortermajade edasiseks renoveerimiseks vahendid vähemalt lähemaks kaheks aastaks kindlustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles