KARJÄÄRIPÖÖRE Turundusfirma juht: palgatöötaja peab edukaks saamisel mõtlema nagu ettevõtja

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Podcastis "Karjääripööre" oli külaline Laur Pikksaar.
Podcastis "Karjääripööre" oli külaline Laur Pikksaar. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Turundaja Laur Pikksaar loobus palgatööst ja asutas enda ettevõtte. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta ettevõtjaks hakkamise põhjustest ning keerulistest olukordadest, millega on pidanud iseenda tööandjana hakkama saama.

Kootsing Konsultatsioonide juht Pikksaar tunnistas, et firmasse töötajate leidmine on osutunud raskemaks, kui ta eeldas. Kandidaadid ei ole sageli töösse suhtunud sama tõsiselt, kui tema seda teeb.

Pikksaar rääkis saates, et edukaks saamisel peab palgatöötajana mõtlema nagu ettevõtja ning võtma enda töötulemuste õnnestumise eest vastutuse. Tema mõtles ettevõtja moodi juba 25 aastat tagasi, kui tööd alustas. Praegu on ta 47-aastane.

90ndatel võis kõike müüa poolpalja naisega.

Laur Pikksaar

Pikksaar meenutas turunduse ajalugu Eestis. «90ndatel võis kõike müüa poolpalja naisega,» ütles Pikksaar saates. Ta tõdes, et turundus on sellest alates palju muutunud ja paljud endised turundusnipid enam ei toimi. Siiski kiitis ta 1990ndatel alustanud ettevõtjate julgust. «Uus põlvkond on munadeta,» lausus Pikksaar.

Pikksaare kirjanikunimi on Lauriito Meriloo, mille alt ta on avaldanud mitu edukat luuleraamatut. Tema teadmised turundusest aitasid tal raamatut müüa. Kuid ta ei usu, et Eestis on võimalik kirjandusega ära elada. Peab olema valmis lisaks tegema ka muud tööd.

Saatekülaline Laur Pikksaar (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (vasakul).
Saatekülaline Laur Pikksaar (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (vasakul). Foto: Eero Vabamägi

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues ametis. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhtis ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles