Kuldar Väärsi: Milrem vajas suurte poistega konkureerimiseks lisajõudu (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Milrem Roboticsi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.
Milrem Roboticsi juhatuse esimees Kuldar Väärsi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kaitsetööstuse lipulaeva Milrem Roboticsit kontrollivad nüüdsest Araabia šeigid, kes omandasid ettevõttes enamusosaluse.

Milremi suuromanikuks kerkis Araabia Ühendemiraatide riiklik kaitsetööstuskontsern EDGE Group, kes saavutas ettevõtte üle kontrolli eestlaste osalusi soetades.

Milremi asutaja ja tegevjuht Kuldar Väärsi sõnas Postimehele, et osapoolte kokkuleppe tõttu ei saa ta tehingu üksikasju täpselt avaldada. Siiski nentis varem Milremis 53,6-protsendilist osalust omanud Väärsi, et lisaks temale müüsid oma osi ka teised eestlased. «Mina jään aktsionäriks edasi, ja päris arvestatava protsendiga. Kuid isiklikus vaates näen tehingut tõesti nii, et parem omada väikest osa millestki suurest, kui suurt osa millestki väiksest.»

Väärsi sõnul hinnati ettevõtte väärtust tehingu ajal üheksakohalise numbriga. See tähendab, et eestlased teenisid Milremi müügist minimaalselt 50 miljonit eurot. Seejuures jäi kogu tulu Eestisse, sest 25-protsendilist osalust omav Saksamaa kaitsetööstusettevõte Krauss-Maffei Wegmann oma tükki ei müünud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles