Elisa kanti Bloombergi soolise võrdõiguslikkuse indeksisse

PM Majandus
Copy
Elisa esindus Viru keskuses.
Elisa esindus Viru keskuses. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees / Scanpix

Elisa kanti maineka uudistelehe Bloombergi 2023. aasta soolise võrdõiguslikkuse indeksisse, kus hinnatakse ülemaailmselt, kuidas börsiettevõtted soolise võrdõiguslikkusega seotud norme täidavad. 2023. aasta võrdõiguslikkuse indeksisse lisati 483 ettevõtet 45 riigist.

Elisa personalijuht ja juhatuse liige Kaija Teemägi sõnas, et Elisa ettevõttena peab oluliseks inimeste igakülgset võrdväärset kohtlemist ning soolise tasakaalu hoidmist. «Elisas ei ole klaaslagesid ning inimesi tööle valides lähtume kompetentsidest, mitte soost ning see on kaasa aidanud orgaanilisele tasakaalule meeste ja naiste vahel,» kinnitas Teemägi.

Elisa personalijuhi sõnul on mitmekesisus, võrdõiguslikkus ja kaasamine Elisa kui ettevõtte põhiväärtused. Elisa uuringu alusel leiab üle 90 protsenti Elisa töötajatest, et ettevõte on sooliselt võrdõiguslik ning inimesi ei diskrimineerita. Kõnealuseid andmeid kogub Elisa oma töötajatelt igal aastal.

Soolise võrdõiguslikkuse head tasakaalu näitab ka statistika läbi kõikide Elisa juhtimistasandite. «Elisas praegu töötavatest juhtidest on 49 protsenti naised ning 51 protsenti mehed. Kaheksast juhatuse liikmest on 50 protsenti naised ja 50 protsenti mehed,» tõi Teemägi välja.

Elisa on noteeritud Helsingi börsil.

«Tahame tagada töökeskkonna, kus kedagi ei diskrimineerita ega kohelda ebaõiglaselt tema soo, rassi, vanuse, usutunnistuse, keele või rahvuse tõttu.»

Personalijuhi sõnul rakendab Elisa ettevõttena paindlikke tööviise juba rohkem kui kümme aastat. «Tahame tagada töökeskkonna, kus kedagi ei diskrimineerita ega kohelda ebaõiglaselt tema soo, rassi, vanuse, usutunnistuse, keele või rahvuse tõttu. Värbamistavades järgime eelkõige inimese sobivust oma ametisse ja töökeskkonda, mitte ei hinda sugu, vanust ega muid kriteeriume, mis võivad diskrimineerimisele viidata.»

Mida Bloomberg hindas?

Bloombergi soolise võrdõiguslikkuse indeksis hinnatakse tulemusi järgmiste valdkondade põhiselt: juhtimine ja võimekus, kaasav kultuur, seksuaalse ahistamise vastased tavad ja ettevõtte kuvand. Bloombergi indeks käsitleb soolist võrdõiguslikkust organisatsioonides terviklikult ja mõõdab kaasamist kõikidel ametikohtadel.

Lisateave soolise võrdõiguslikkuse Bloombergi soolise võrdõiguslikkuse indeksi kohta on leitav siit.

Eestis tegutsevatest ettevõttetest on Bloombergi nimekirjas näiteks Coca-Cola ja Swedbanki emafirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles