Swedbank toob turule uue pensionifondi millenniumilastele

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: AFP/SCANPIX

Tänasest lisandub Eesti pensionifondide valikusse Swedbanki pensionifond aastatel 2000–09 sündinutele. Tegemist on aktiivselt juhitud elutsüklifondiga.

Elutsüklifondi loogika on lihtne. Nimi näitab, mis aastal sündinud kliendile toode suunatud on. Selle fondi sihtkliendil on pensionile minekuni jäänud üle 30 aasta, seega hoitakse fondis maksimaalselt riskantsemaid varaklasse – aktsiaid ja kinnisvara. Aktsiarisk fondis hakkab järk-järgult vähenema alles 15 aasta pärast ehk pensioniea lähemale jõudes.

«Swedbankil on elutsüklifondid kõikidele tööturul aktiivsetele klientidele. 100-protsendise aktsiariskiga indeksfond kliendile, kes soovib ise otsustada, millal pensionile jääb ja kui kaua soovib kõrgeima riskiga fondis koguda. Samuti konservatiivne fond kliendile, kellel on pensioniiga juba lähedal või käes või kes eelistab madalat riski,» ütles Swedbanki investeerimisfondide juht Age Petter. 

Elutsüklifondis kogudes ei pea koguja ise fondi vahetama – ta on alati vastavalt vanusele sobivaima riski ja tootlusega fondis, selgitas Petter.

Valikuavaldust uude fondi saab teha tänasest. Fondi jooksev tasu on hinnanguliselt  0,66 protsenti aastas. Eestis saadaolevatest aktiivselt juhitud kõrge riskiga fondidest on see kõige soodsama tasuga fond. Uut fondi juhivad Katrin Rahe, Ene Õunmaa ja Pertti Rahnel, kes juhivad ka teisi Swedbanki elutsüklifonde Eestis.

«Swedbanki pensionifond aastatel 2000–09 sündinutele investeerib globaalselt hajutatud aktsiaportfelli, mis hõlmab ettevõtteid nii arenenud kui ka arenevatest piirkondadest ning toetub Swedbanki eelistusele liikuda aina enam teemainvesteeringute, näiteks roheenergia suunas,» lisas Petter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles