Kuldar Väärsi müüs Milremi enamusosaluse araablastele (6)

BNS
Copy
Milrem Robotics juhatuse esimees Kuldar Väärsi.
Milrem Robotics juhatuse esimees Kuldar Väärsi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Kõrgtehnoloogia- ja kaitsekontsern Edge Group omandab enamusosaluse Eesti juurtega robootika- ja autonoomsete süsteemide arendajas Milrem Roboticsis.

Ettevõtete teatel on tegemist suurima investeeringuga Eesti kaitsetööstusesse.

2013. aastal asutatud Milrem Roboticsi eesmärk on luua keerulistes keskkondades kasutamiseks mõeldud robootikalahendusi. Ettevõte arendab intelligentseid mehitamata maismaasõidukeid, lahinguroboteid ning töötab välja sõjalisi kontseptsioone mehitamata süsteemide kasutamiseks.

Milrem Roboticsi peamised tooted on mehitamata maismaasõidukid THeMIS ja Multiscope, mehitamata lahingumasin Type-X ja autonoomsuspakett MIFIK.

Milrem Robotics on müünud oma tooteid 16 riiki, millest kaheksa on NATO liikmed: Ameerika Ühendriigid, Eesti, Hispaania, Holland, Norra, Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia.

«Milrem Robotics viis läbi intensiivse investeerimisringi, mille eesmärk oli leida võimalusi edasise laienemise toetamiseks. Edge, kuhu kuulub 20 tipptehnoloogia tootjat, kes loovad vee- ja maismaasõidukeid, autonoomseid süsteeme, küberturbelahendusi ning muud kaitsetehnikat, pakkusid meile parima võimaluse realiseerida oma ambitsioone edasiseks rahvusvaheliseks kasvuks,» kommenteeris Milrem Roboticsi asutaja ja juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Tehingu järel jääb Milrem Roboticsi peakontor Tallinnasse ning ettevõte jätkab koos Soomes, Rootsis, Hollandis ja USAs asuvate tütarfirmade ning ligi 200 oma ala spetsialistiga tavapärast tegevust.

«Edge'i kaasamine võimaldab Milremil suurendada tootmist, palgata uusi inimesi, omandada uut oskusteavet ja oluliselt laiendada ka tooteportfelli ning muutuda seeläbi rahvusvaheliselt tugevamaks ettevõtteks,» ütles Milremi nõukogu esimees Riho Terras.

Ettevõtte omanikeringi kuuluvad nüüd Edge, Kuldar Väärsi läbi osaühingu Sinrob, Saksamaa kaitsetööstusettevõte Krauss-Maffei Wegmann ning Eesti erainvestorid ja Milrem Roboticsi töötajad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles