Ryanair kiidab Eesti välisministri ettepanekut

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Ryanair lennuk.
Ryanair lennuk. Foto: Paul Hanna / Reuters / Scanpix

Lennufirma Ryanair teatas täna, et välisminister Reinsalu ettepanek  lennujaamatasude ligi 30-protsendilise plaanitava tõusu ülevaatamiseks on tervitatav.

Iiri Ryanair nimetas tasude tõstmist taas ebaloogiliseks ja ülemääraseks ning teatas, see kahjustab Eesti turismi ja rahvusvahelist konkurentsivõimet. Sama seisukohta on ettevõtte esindajad väljendatud ka varem.

«Tervitame välisministri üleskutset vaadata üle Tallinna Lennujaama ülemäärane 33-protsendiline tasude tõus. Tore on näha, et keegi Eesti valitsuses räägib mõistliku juttu,» teatas Ryanairi turundusdirektor Dara Brady.

Reinsalu võttis tasude osas sõna

Välisminister Urmas Reinsalu ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et Tallinna Lennujaama otsus tasude järsu tõstmise kohta tuleks üle vaadata.

«Minule on mõjunud karjuvalt häirivana need otsused, mis puudutasid 30-protsendilist lennujaamatasude tõusu,» ütles Reinsalu.

Üle-eelmisel nädalal teatas Ryanair, et lõpetab lennu­jaamatasude tõusu tõttu märtsi lõpus lennud Tallinnast seitsmel liinil ja jätkab lende vaid kaheksasse sihtkohta. Muuhulgas lõpetatakse lennud Iirimaa pealinna Dublinisse ja vähendatakse lende Berliini.

Tallinna Lennujaam põhjendas tasude tõstmist inflatsiooniga ning teatas, et tasusid pole tõstetud üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles