Graafikud ⟩ Elektri odavnemine börsil toob alla ka elektripakettide hinnad (1)

Erkki Erilaid
Copy
Börsihinna ja fikseeritud hinna vahel valides tasub meeles pidada, et börsihind peegeldab minevikku ja oletusi tulevikuks.
Börsihinna ja fikseeritud hinna vahel valides tasub meeles pidada, et börsihind peegeldab minevikku ja oletusi tulevikuks. Foto: Tairo Lutter

Veerandi võrra universaalteenusest odavam on elektri keskmine börsihind püsinud juba jõuludest saati. Kuna ka elektri tulevikutehingute hinnad langevad, pakuvad elektrimüüjad juba universaalteenusest odavamaid kindla hinnaga pakette.

Samas tuleb paketti valides arvestada, et kuni märtsi lõpuni kompenseerib riik kodutarbijale kuni viis senti hinnast, mis on suurem kui kaheksa senti kilovatt-tunni (kWh) eest. See tähendab, et börsielekter ei ole praegu veel väga palju odavam.

Börsielektri viimase nelja nädala keskmine hind on 11,3 senti kWh eest ehk tunduvalt madalam kui universaalteenuse hind 15,4 s/kWh. Universaalteenust pakutakse praegu koos käibemaksu ja marginaaliga vahemikus 19,24 kuni 20,11 senti kilovatt-tunnist.

Põhjamaade piirkonna elektri tulevikutehingud näitavad, et teises kvartalis peaksid elektri hinnad jääma vahemikku 8–9 s/kWh ja kolmandas kvartalis 5–7 s/kWh, mis tähendab, et hinnad liiguvad kevadele vastu languskursil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles