Tuludeklaratsiooni on esitanud juba veerand miljonit inimest

BNS
Copy
Tuludeklaratsiooni esitamine.
Tuludeklaratsiooni esitamine. Foto: Sander Ilvest

Kuigi ametlikult saab tulusid deklareerida selle nädala kolmapäevast, oli juba läinud nädalavahetusel maksu- ja tolliameti (MTA) tulude deklareerimise e-keskkond avatud ning varajast võimalust oma tulusid deklareerida kasutas 250 000 inimest, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Deklaratsioonide esitamise intensiivsus on võrreldav eelmiste aastatega. «Ka eelmisel aastal avasime e-keskkonna ametlikule deklareerimisperioodile eelnenud nädalavahetusel ja esmaspäeva hommikul kell 11 oli esitatud 231 000 tuludeklaratsiooni,» ütles MTA meediasuhete spetsialist Kertu Laadoga.

Tulude deklareerimine algab ametlikult 15. veebruarist ja kestab 2. maini. Enammakstud tulumaksu hakatakse tagastama 28. veebruarist, paberkandjal deklaratsiooni esitanutele 17. märtsist. Nii enammakstud kui ka juurdemakstava tulumaksu maksetähtaeg on 2. oktoober.

MTA soovitab deklaratsiooni esitada elektroonselt ja palub selles vajadusel aidata ka lähikondseid.

2021. aasta kohta esitas tuludeklaratsiooni 753 000 inimest, neist 96,5 protsenti elektroonselt. Enammakstud tulumaksu tagastati 212 miljonit eurot ja juurde pidid inimesed maksma 106 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles