Ühendkuningriigis suletakse järjest rohkem baare

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Baar Manchesteris. Pilt on illustratiivne.
Baar Manchesteris. Pilt on illustratiivne. Foto: SWNS / Scanpix

Ühendkuningriigis kasvas lõppenud aastal suletud baaride arv. Võrreldes 2021. aastaga pani uksed kinni üle 200 baari rohkem.

2021. aastal suleti 280 baari, eelmisel aastal 512 – seda on 232 võrra rohkem. Baaride sulgemise peamine põhjus on omanike majandusraskused, mis on tekkinud suuremate energiahindade tõttu, kirjutab Briti uudisteportaal Belfast Telegraph.

Kiiresti tõusnud energiahinnad ja kallinenud laenuintressid on tunduvalt tõstnud baaride halduskulusid ning vähendanud käivet, sest inimestel on meelelahutuseks vähem vaba raha.

Uuringu koostanud ettevõte UHY Hacker Young toob raportis esile, et paljud baarid polnud lõppenud aastal veel koroonakriisi mõjudest taastunud, ning seega on neil vähe rahalisi reserve. 2021. aastal olid paljud Briti baarid suurema osa ajast koroonakriisi tõttu suletud.

«Väga suurt muret teeb, et nii paljud pubid ja baarid sulgevad ukse. Lisaks majanduslikele tagajärgedele, mis puudutavad omanikke ja töötajaid, on baaride sulgemisel tohutu mõju ka kogukondadele,» ütles UHY Hacker Youngi esindaja Peter Kubik.

Kubiku hinnangul peaks valitsus kaaluma kogu sektori toetamist, et aidata ettevõtetel toime tulla just energiakuludega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles