Uuring: Hiina turistid soovivad luksuslikult reisida

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Hestia Hotel Kentmanni. Pilt on illustratiivne.
Hestia Hotel Kentmanni. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

USA investeerimispanga Morgan Stanley (MS) uurigust selgub, et järjest rohkem Hiina turiste eelistab reisides ööbida lukushotellides.

Uuringu kohaselt on Hiinas nõudlus luksushotellide järele peale koroonapiirangute lõppemist, võrreldes koroonaeelse ajaga, märgatavalt tõusnud, kirjutab USA uudisteportaal CNBC.

«Paistab, et Covidi-eelse perioodiga võrreldes on tarbijad valmis reisimisel rohkem majutuskulude eest maksma,» teatas MSi esindaja.

Küsitluses selgus, et 37 protsenti tarbijatest eelistavad luksushotelle. Enne pandeemiat, 2020. aastal oli näitaja 18 protsenti.

Uuringus nimetas 20 protsenti reisjatest majatuskulusid suurimaks kuluks reisimisel. 2017. ja 2020. aastal oli antud näitaja 17 protsenti.

Uuringus osales umbes 2000 Hiina elanikku ning see viidi läbi Hiinas. Küsitlus viidi läbi selle aasta alguses ning selles ei uuritud eraldi hiinlastest sise- ja välisturistide eelistusi.

Head uudised ettevõtjatele

Turismiekspertide sõnul on uuringu tulemused hea uudis rahvusvahelistele hotellikettidele, kes kaaluvad Hiina laienemist. Kuna Hiina on maailma suurima rahvastikuga riik, võivad hiinlaste eelistused mõjutada ka teiste riikide turismiturgu.

Analüütikute hinnangul on luksuslikumate hotellide järele nõudluse kasvu peamine põhjus üldine elatustaseme tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles