EfTENi kolmanda fondi aktsia puhasväärtus kasvas jaanuaris 4 protsenti

BNS
Copy
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

EfTEN Real Estate Fund III puhasväärtus aktsia kohta (NAV) oli 31. jaanuari seisuga 21,4187 eurot, suurenedes võrreldes detsembriga 4,2 protsenti.

2022. aasta detsembris otsustasid EfTEN Real Estate Fund III ning EfTEN Kinnisvarafondi üldkoosolek kiita heaks kahe fondi ühinemise alates 1. jaanuarist. Ka NAVi sedavõrd erakordne suurenemine tuleneb sellest, et fondide ühinemisega seotud suunatud emissioon tehakse realiseeritava väärtuse (NRV) põhjal. NRV oli 31. jaanuari seisuga 22,0596 eurot ning see suurenes jaanuaris 0,7 protsenti, teatas EfTEN börsile.

Kuigi fondide lõplik juriidiline ühinemine on eelduste kohaselt märtsis, on ühinemise bilansipäevast ja rahvusvahelistest finantsaruandluse standarditest (IFRS) tulenevalt lisatud EfTEN Real Estate Fund III konsolideeritud aruannetesse 1. jaanuarist ka EfTEN Kinnisvarafondi ning tema tütar- ja sidusettevõtete tulud, kulud, varad, kohustused ja omakapital.

Auditeerimata andmetel emiteeritakse EfTEN Kinnisvarafondi aktsionäridele ühinemisega seonduvalt kokku 5 747 261 aktsiat ning EfTEN Real Estate III aktsiate arv on ühinemise järgselt kokku 10 819 796 aktsiat.

EfTEN Real Estate Fund III konsolideeritud üüritulu oli jaanuaris 2,5 miljonit eurot, 1,2 miljonit eurot rohkem kui detsembris. Suurenemisest 1,3 miljonit eurot tuleb EfTEN Kinnisvarafondi kinnisvarainvesteeringute konsolideeritud üüritulust ning 169 000-eurone kahjum on seotud Saules Miestas kaubanduskeskuse detsembri käibeüüriga, mida jaanuari tulemustes enam ei ole. Ülejäänud üüritulu kasv on suures osas seotud üüride indekseerimistega.

Konsolideeritud halduskulud olid jaanuaris 125 000 eurot, sealhulgas EfTEN Kinnisvarafondi kinnistute konsolideeritud halduskulud 82 000 eurot. Mõlema fondi halduskulud olid jaanuaris tavapärasest pigem madalamad. Üldkulud olid jaanuaris 295 000 eurot, 73 000 eurot rohkem kui detsembris.

Fondi konsolideeritud kasum enne finantstulusid ja -kulusid ning amortisatsiooni (EBITDA) oli jaanuaris 2,1 miljonit eurot, üle miljoni euro rohkem kui detsembris. Nende kinnisvarainvesteeringute osas, mis on fondi bilansis olnud vähemalt kahel järjestikusel aastal, on võrreldav EBITDA võrreldes eelmise aasta jaanuariga suurenenud 4,1 protsenti.

EfTEN Real Estate Fund III konsolideeritud korrigeeritud rahavoog oli jaanuaris kokku 954 000 eurot, 316 000 eurot rohkem kui detsembris. Fondi hinnangul on see suhteliselt väike kasv, arvestades kahe fondi finantstulemuste proportsioone, seotud detsembri laenumaksetega, mis mitmetes Leedu tütarettevõtetes langesid 2. jaanuari peale, mistõttu jaanuaris maksis fond laenumakseid ligikaudu 100 000 eurot tavapärasest enam. Lisaks suurendas fondi detsembri tulemusi Saules Miestas kaubanduskeskuse käibeüür.

Ilma käibeüüri ja suuremaid laenumakseid arvestamata, oleks jaanuari korrigeeritud rahavoog pisut üle miljoni euro ning detsembri korrigeeritud rahavoog 502 000 eurot ehk tavapärases olukorras suureneks korrigeeritud rahavoog 2,1 korda.

Fondi konsolideeritud raha jääk oli jaanuari lõpu seisuga 23,9 miljonit eurot ning raha jääk suurenes 12,6 miljoni euro võrra. Kasvust 11,6 miljonit on EfTEN Kinnisvarafondi konsolideeritud raha jääk. Kahe fondi kaalutud keskmine intressimäär oli jaanuari lõpu seisuga 4,07 protsenti, kuu varem aga 3,69 protsenti.

Arvestades nii EfTEN Real Estate Fund III dividendipoliitikat ning dividendivõimekust, saaks fond EfTENi teatel maksta eelmise aasta tulemustelt netodividende kokku 12,5 miljonit eurot. Arvestades ühinemisel suurendatavate aktsiate arvu, on see 1,15 eurot aktsia kohta. Eelmisel aastal maksis EfTEN Real Estate Fund III netodividende kokku pisut üle 4 miljoni euro ehk 80 senti aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles