Läti Raudtee juht sai sule sappa

BNS
Copy
Läti Raudtee ametist vabastatud juhatuse esimees Māris Kleinbergs.
Läti Raudtee ametist vabastatud juhatuse esimees Māris Kleinbergs. Foto: Ieva LeiniÅ¡a/Scanpix

Läti Raudtee (LDz) juhatuse esimees Māris Kleinbergs vabastati ametist, teatas neljapäeval LDz nõukogu esindaja.

Lähiajal kuulutatakse ettevõtte juhatuse esimehe kohale välja avalik konkurss ning seni jätkavad juhatuses tööd ajutiselt esimehe ülesandeid täitev Rinalds Pļavnieks ja juhatuse liige Vita Balode-Andrūsa.

LDz nõukogu esimees Jānis Lange selgitas, et nõukogu arutas LDz juhatusega lähiaastate arengustrateegiat, rahvusvahelise ja riigisisese kaubaveo mahu suurendamist ning LDz osa sünergia loomisel ja juhtimisel Läti olemasoleva 1520 mm ja tulevase uue 1435 mm raudteetaristu vahel.

«Nende arutelude tulemusena jõudsime järeldusele, et LDz nõukogu ja juhatuse esimehe Kleinbergsi seisukohad LDz edasise arengu osas lahknevad, mistõttu otsustas nõukogu ta juhatuse esimehe kohalt tagasi kutsuda,» ütles Lange.

Kleinbergs oli ettevõtte juhatuse esimees alates 7. aprillist 2020 ja nimetati juhatuse ajutise esimehena ametisse 12. augustil 2019.

LDz haldab avalikku raudteetaristut ja on kontserni Latvijas dzelzceļš juhtettevõte, sinna kuuluvad veel LatRailNet, LDz Cargo, LDz ritošā sastāva serviss, LDz apsardze, LDz loģistika ja LDz infrastruktūra.

LDz kontserni 2021. aasta käive ulatus 250 miljoni euroni, mis on 1,9 protsenti vähem kui 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles