Läti peaminister: LNG terminali võib ehitada riik

BNS
Copy
Läti valitsusjuht Krišjānis Kariņš.
Läti valitsusjuht Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/Scanpix

Kui Skulte veeldatud maagaasi (LNG) terminali arendajad või strateegiline investor nõuavad riigilt kohatuid tagatisi. On võimalik, et terminali ehitab riik ise, ütles Läti peaminister Krišjānis Kariņš teleusutluses.

Kariņš sõnas, et tutvus aktsiaseltsi Skulte LNG Terminal kirjaga ning selles ei mainita konkreetseid arve ega tagatisi, mida terminali arendajad või strateegiline investor projekti elluviimise korral riigilt saada sooviksid. Kariņš ei mõistnud, miks keegi midagi välja pakub ja ei suuda seejuures must valgel kirja panna, mida ta tahab.

Peaminister tõotas, et ei luba investoril riigilt võimatut nõuda. Näiteks ei võta riik kunagi endale kohustust tagada terminali ehitusprojektist saadavat kasumit. «Kui nad tahavad tagada mingi kasumi või midagi sellist, siis see on täiesti välistatud,» ütles Kariņš.

Valitsusjuht ei välistanud, et riik võib LNG terminali ise ehitada, kui see osutub kõige tulusamaks variandiks. Kliima- ja energeetikaministeerium kaaluvat kõiki võimalusi.

Teadupoolest saab Skulte LNG terminali projekti arendamise lõpliku otsuse teha veebruaris pärast projekti arendaja Skulte LNG Terminal esitatud ettepanekute hindamist, nagu ütles varem kliima- ja energiaminister Raimonds Čudars.

«Skulte terminal sarnaneb paljuski õhutõrjesüsteemiga. Ostame selle kalli raha eest, aga kas see ka tulistab, ei tea,» rääkis Čudars.

Skulte LNG Terminal leidis strateegilise investori ja esitas valitsusele ettepaneku soovitud koostöövormi kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles