Pensionile jäämiseks pole piisavalt vahendeid? Paljudel miljonäridel on sama probleem (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Rikastel on sarnaselt teiste vähemrikaste investeerijatega sarnane mure - pensionipõlveks pole piisavalt varasid
Rikastel on sarnaselt teiste vähemrikaste investeerijatega sarnane mure - pensionipõlveks pole piisavalt varasid Foto: AFP/SCANPIX

Sarnaselt väiksema sissetuleku ja varade mahuga inimestele on ka 35 protsendil küsitletud miljonäridest sama probleem – turvaliseks pensionipõlveks on vaja imet.

Natixis Investment Managersi uurimuse kohaselt oli sama mure 40 protsendil kõigist investoritest.

Küsitlus näitas, et 58 protsenti miljonäridest jõudis järelduseni, et nad peavad plaanitust kauem töötama. 44 protsenti leidis, et nad ei pruugi olla võimeliselt lõpetama töötamist enne surma.

Natixise uuringu kohaselt peaksid saama paljud miljonärid jääda pensionile 63-aastaselt.

42 protsenti miljonäridest leidis, et parem on üldse mitte mõelda pensionipõlvele kaasneva rahalise ebakindluse tõttu, kirjutab Fox News.

75 protsenti miljonäridest jõudis järeldusele, et kuna valitsuse võlg on suur, toob see tulevikus kaasa väiksemad pensionimaksed. Rikastest 38 protsenti leidis, et ilma pensionimakseteta on väga keeruline hakkama saada.

Teistest teemadest kardavad miljonärid finantsturge ja inflatsiooni. 70 protsenti kardab inflatsiooni ja 56 protsenti börsikukkumisi.

Rikastel on kogunenud pensionisääste keskmiselt 625 000 dollarit, kuigi nad säästavad sissetulekust 19,4 protsenti. Kõigi investoritega võrreldes on rikastel 150 protsenti rohkem pensionivarasid ja nende säästumäär on 2,8 protsendipunkti kõrgem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles