Üht tüüpi korterite üürihinnad on suures languses

BNS
Copy
Kortermaja renoveerimine, pilt on illustratiivne.
Kortermaja renoveerimine, pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Kinnisvarafirma andmete järgi on just üht liiki korterite puhul näha hinnalangust. Omanikud peavad oma ootustega mitusada eurot allapoole tulema.

1Partner Kinnisvara elamispindade tegevjuhi Meelis Ränki sõnul on Tallinnas pakkumisel ligi paarsada korterit, mille eest omanikud loodavad saada üüri tuntavalt üle tuhande euro kuus, kuid suurel osal neist tuleks oma soovidega mitusada eurot allapoole kolida, kui ei taheta lisaks saamata jäävale tulule ka ise tühja korteri kommunaalmakseid maksma jääda.

«Kallimate üürikorterite hinnad on hakanud allapoole tulema, kuna praegu ületab pakkumine selgelt nõudlust. Pealinna heas piirkonnas asuv avaram korter, mille eest möödunud suve alguses sai küsida rahulikult 1200–1300 eurot, võiks praegu kergemini üürniku leida tuhandest eurost allapoole jääva hinnalipiku juures,« ütles Ränk pressiteates.

Kuigi hea kauba eest võib tema sõnul endiselt ka korralikku hinda saada, on trend hinnakorrektsiooni poole. «Ühelt poolt otsivad inimesed kõrge inflatsiooni tingimustes kokkuhoiukohti ja teisalt on rahavoogude hoidmisega kiire kinnisvarainvestoritel, keda survestavad kõrged talvised kommunaalkulud ja laenumakse, mille intress märkimisväärselt tõusnud on,» selgitas Ränk.

Seevastu väiksemate ja odavamate, umbes 500 eurot kuus maksvate üürikorterite puhul peab Ränk üldisemat hinnalangust samas üsna ebatõenäoliseks, kuna soodsama hinnaklassi korterite järele on alati nõudlus suurem ja nendega seonduvad kommunaal- ning intressikulud jaksab väikeinvestor kliendiotsinguil kergema vaevaga mõned kuud ka ise kinni maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles