Ryanair kinnitab: Tallinnast lendude vähendamise põhjus on siinsete lennujaamatasude tõus (5)

PM Majandus
Copy
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS / Scanpix

Tallinna lennujaam teatas üleeile, et lennufirma Ryanair sulgeb märtsi lõpust Tallinnast seitse lennuliini ja jätkab lende vaid kaheksasse sihtkohta. Lennufirma teatas täna, et otsuse peamine põhjus oli plaanitav lennujaama tasude tõus.

Iirimaa lennufirma teatas täna pressiteates, et Tallinna lennujaam kavatses tõsta lennujaamamakse 35 protsenti. Seetõttu lõpetab lennufirma otselennud kuude sihtkohta, seahulgas Iirimaa pealinnas Dublinisse. Samuti vähendatakse lende Berliini.

«Need kärped on otseselt tingitud Tallinna lennujaama ebaloogilisest otsusest tõsta tasusid,» teatas lennufirma esindaja.

«Me peame tasusid tõstma, kuna 20-protsendilise inflatsiooni juures ei ole lihtsalt võimalik teenust pakkuda vanade hindadega,» ütles Tallinna lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe ERRile. Tema sõnul on tasud püsinud kümme aastat samal tasemel.

«Uued tasud on ülemäärased ja muudavad Tallinna, Eesti peamise lennujaama, täiesti konkurentsivõimetuks võrreldes Euroopa lennujaamadega,» teatas Ryanari esindaja. Firma sõnul vähendavad teised lennujaamad oma tasusid, et pandeemiajärgsel turul positsioone taastada.

Lennufirma turundusdirektori Dara Brady sõnul üritasid nad Tallinna lennujaamaga mõistlikule kokkuleppele jõuda, kuid see ei õnnestunud.

«Eero Pärgmäe varasemad kommentaarid, et Ryanair sulges need liinid konkurentsi tõttu, on ebaloogilised ja naeruväärsed, arvestades, et Ryanair oli kõigil nendel liinidel ainus operaator,» teatas Brady lennufirma pressiteenistuse vahendusel.

Brady sõnul on lennujaama otsus kahjulik Eesti elanikele ja siinsele ettevõtlusele laiemalt.

Pärgmäe ütles üleeile ERRile, et lennufirma otsuseid mõjutas ilmselt lennujaamamaksu tõstmise plaan ning mõned liinid suleti konkurentsi tõttu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles