Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saab uue asekantsleri

BNS
Copy
Uus asekantsler Sander Salmu.
Uus asekantsler Sander Salmu. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.

Transpordivaldkonnas tuleb lähiaastatel viia ellu suured muudatused, olgu selleks kvaliteetse ühistranspordisüsteemi arendamine, täiendavad investeeringud teehoidu ja -ohutusse või digilahenduste senisest suurem kasutamine transpordi korraldamisel, selgitas MKMi kantsler Ahti Kuningas Salmu ees seisvaid ülesandeid.

Salmu sõnul on oluline, et transpordisektor muutuks jätkusuutlikumaks ja keskkonnasõbralikumaks ja kohaneks majandusmudelite muutumisega.

Salmu on töötanud erasektoris ekspordi- ja arendusjuhina, MKMi tuleb ta Ragn-Sellsist, kus oli ärisuundade arendusjuht. Varem on Salmu juhtinud MKMi veondus- ja liiklustalitust ning esindas Eestit eesistumise ajal maanteetranspordi ja sõidukite tehniliste nõuetega seotud teemades. Ta on kuulunud Eesti Teede nõukokku ning töötanud maanteeametis. Salmul on transporditehnika magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist.

Uues ametis alustab Salmu 13. märtsil. Eelmine transpordi asekantsler Ahti Kuningas kinnitati möödunud sügisel MKMi kantsleriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles