Graafikud Wise’i aktsiale algas uus aasta kehvasti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Wise’i asutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann ettevõtte kontoris 2015. aastal ehk ajal, mil Wise oli veel Transferwise ja ettevõte polnud veel börsil.
Wise’i asutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann ettevõtte kontoris 2015. aastal ehk ajal, mil Wise oli veel Transferwise ja ettevõte polnud veel börsil. Foto: Eero Vabamaegi

Kui Eesti pankade, Coop Panga ja LHV aktsiad alustasid uut aastat suurepäraselt, kerkides jaanuaris vastavalt 18 ja 16 protsenti, siis Londoni börsil noteeritud finants­tehnoloogia­ette­võtte Wise aktsia hind hoopis langes kolm protsenti.

Nädal aega tagasi puhkes eestlaste asutatud Wise’i ümber taas skandaal. Wise’i konkurent Atlantic Money süüdistas Wise’i võimalikus huvide konfliktis ja konkurentsivastases käitumises. Nimelt eemaldas Wise Atlantic Money andmed oma hinnavõrdluse tabelist, aga ka valuutakursside veebilehelt Exiap, mis kuulub samuti Wise’ile.

Atlantic Money andmeid esitas Wise alates eelmise aasta 22. oktoobrist, aga selle aasta 20. jaanuarist eemaldas need, sest Wise’i sõnul pole Atlantic Money enam formaalselt nende konkurent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles