KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Kirsti Timmer: ma kuulen surnuid (4)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Kirsti Timmer podcasti "Karjääripööre" salvestusel.
Kirsti Timmer podcasti "Karjääripööre" salvestusel. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Kirsti Valdstein-Timmer tegeleb ennustamise ja eneseabiraamatute väljaandmisega. Ta oli aastaid tele- ja raadiosaadete juht, kuid otsustas mõni aasta tagasi, et loobub tööst meedias ja keskendub inimeste nõustamisele. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta oma uuest tööst ja karjäärimuutuse põhjustest.

«Ma näen tulevikku ette,» ütles Timmer saates. Ta selgitas, et kõikidel tema suguvõsa naisliikmetel on võime tuleviku ette näha ja surnutelt infot saada. «Ma kuulen surnuid,» ütles Timmer.

Erilised võimed avastas ta lapsepõlves. «Kui ma mängisin kaarte, siis nägin, mis kaardid teistel tulevad,» lausus Timmer. Ta mainis, et lapsepõlves räägiti temaga nendel teemadel harva ja võimed avastas ta ise.

Timmer mõistab, et ühiskonnas on palju skeptikud, kes tema juttu ei usu. Skeptikud on käinud ka tema vastuvõttudel ja siis on ta neile tõestanud, et teab nende kohta asju, mida ta teada ei tohiks. Timmer ütleb, et ei suru oma arvamust kellelegi peale ning inimestel on õigus oma uskumustele truuks jääda.

Saates tuli juttu ka eelmise aasta lõpu kohtuvaidlusest, kus ajakirjanik nimetas teda soolapuhjaks ja avaldas artiklis faktivigu. Timmeri hinnangul võis inimestele kohtuasja kajastavaid uudiseid lugedes jääda vale mulje, nagu oleks kohtusse pöördumise peamine põhjus tema soolapuhujaks nimetamine. Tegelikult see nii ei olnud.

Timmer sai tuntuks 1990ndatel, kui ta töötas Eesti Televisoonis, telekanalis TV1 ja raadios Sky Plus.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles