Adani aktsiad jätkavad süüdistuste järel langemist, IPO läks lörri

Copy
India miljardär  Gautam Adani pole enam Aasia rikkaim inimene
India miljardär Gautam Adani pole enam Aasia rikkaim inimene Foto: Reuters/ScanPix

India ärimehe Gautam Adani raskustes äriimpeeriumi ettevõtete aktsiad jätkasid neljapäeval järsku langust.

Languse tõttu peatati veidi pärast turu avanemist viie tema konglomeraadi ettevõtte aktsiatega kauplemine.

Adani Green Energy, Adani Portsi, Adani Total Gasi ja Adani Transmissioni aktsiatega kauplemine peatati, kui need olid kukkunud üle kümne protsendi, samas kui Adani Wilmari aktsia kukkus viis protsenti, näitasid Mumbai börsi andmed.

Ärimees kinnitas videopöördumises, et hoolimata aktsiate hiljutisest langusest on tema konglomeraadi alusnäitajad tugevad.

«Meie ettevõtte alusnäitajad on väga tugevad, meie bilanss on tervislik ja varad kindlad,» lausus ta päev pärast seda, kui tema firma Adani Enterprises oli sunnitud peatama 2,5 miljardi dollarilise aktsiate pakkumise.

Adani äriimpeeriumi väärtus on viimase nädala jooksul langenud üle 100 miljardi dollari.

Konglomeraat sattus raskustesse, kui USA uuringufirma Hindenburg Research tuli 24. jaanuaril välja pettusesüüdistustega.

Hindenburg Research süüdistab India suurfirmat jultunult aktsiahinnaga manipuleerimises ja raamatupidamispettuses. Pühapäeval esitas Adani 413 lehekülje pikkuse vastuse, milles süüdistas uuringufirmat valetamises.

Kontserni põhifirma Adani Enterprisesi aktsia kukkus neljapäeval 14 protsenti pärast pea 30-protsendist langust kolmapäeval. Alates aasta algusest on selle väärtus kahanenud poole võrra.

Turu paanikaga seoses on suurpangad Credit Suisse ja Citigroup peatanud Adani võlakirjade tunnustamise laenutagatisena, vahendab Bloomberg News.

Adani Enterprisesi aktsiate väärtus oli kasvanud viimase viie aastaga enam kui tuhat protsenti.

Adani oli kuni eelmise nädalani maailmas rikkuselt kolmas inimene Elon Muski ja Bernaud Arnaulti järel. Neljapäevaks oli ta langenud Forbesi edetabelis 16. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles