SK ID Solutions seisab ühtse tiimina tervete riikide eest

SK ID Solutions
Copy
Aare Song, Piruza Harutjunjan ja Kaivar Kull
Aare Song, Piruza Harutjunjan ja Kaivar Kull Foto: SK ID Solutions

„Meie teenused on nii mastaapsed, et mõjutavad terveid riike. See on hiiglaslik vastutus, mida saab edukalt kanda ainult ühtse tiimina. Ja selles tiimis on iga inimene kõige olulisem,“ ütleb SK ID Solutionsi Smart-ID teenusehaldur Kaivar SKs töötamise kohta. Tema tiimikaaslane Aare nõustub, et äri ja IT on SKs igas mõttes võrdsed partnerid: „Koostöö on SKs kõige alus ja seda toetatakse igal tasandil. Ja ega teisiti tegelikult ei saakski miljonitele inimestele eluliselt olulisi teenuseid pakkuda.“.

Kaivar: „See on hiiglaslik vastutus, mida saab edukalt kanda ainult ühtse tiimina. Ja selles tiimis on iga inimene kõige olulisem.“

SK äriteenuste juht Piruza kinnitab, et tema ei saakski ilma tehnoloogideta oma tööd teha: „Meie äri on eeskätt lubaduste täitmine. Me lubame oma klientidele ja miljonitele kasutajatele, et meie teenused on turvalised ja kvaliteetsed ning et me teeme neid pidevalt paremaks. See on võimalik ainult tänu parimatele IT spetsialistidele ja sellele, et SKs astuvad äri ja IT päriselt ühte sammu.“.

SK töötajate ühine ambitsioon ja omavaheline koostöö mängib olulist rolli ka Smart-ID jõudmisel Baltikumist palju kaugemale, näiteks sellistesse eksootilistesse paikadesse nagu lumine Island ja igaveses suves elav Barbados. SK laienemine ei saaks olla edukas, kui poleks väga häid inimesi. See tähendab ka meeskonna kasvatamist igal aastal paarikümne inimese võrra.

SK tööpakkumistel tasub kõigil pilk peal hoida, sest IT valdkonnas töötamine ei tähenda ainult IT spetsialisti tööd.

Koos töötamist toetatakse alati

SK kontor on ehitatud koos töötamist soosivana. Smart-ID teenusehaldur Kaivar hindab seda kõrgelt: „See aitab palju kaasa, et istume füüsiliselt kõik, äri ja IT esindajad, lähestikku ning saame jooksvalt infot vahetada.“

SKs valitseb avatud töökultuur, kus kõigi arvamused on alati oodatud ning insenerid, äriinimesed ja juhid teevad võrdsel positsioonil koostööd. Just seepärast on töötajad ise sõnastanud ka SK põhiväärtused: meil on teeme-ära-suhtumine, oleme ausad ja meie erilisuse tagab meie kompetentsus.

„Kogu maailmas on autentimisteenused erinevate seaduste ja määrustega nii tugevalt reguleeritud, et ilma riskihindajate, turvaanalüütikute ja juristideta meie äri IT inimesed ei oskakski SK teenuseid pakkuda,“ ütleb Piruza ja toob näiteks biomeetrilise isikutuvastuse, mille raames õppisid SK töötajad biomeetria salapärast maailma tundma. Isegi, kui see ei olnud otseselt tootearendusega seotud, said kõik palju targemaks. Õppimist toetatakse SKs väga tugevalt – kõik saavad valida endale koolitused, mis toetavad mitte ainult professionaalset ja valdkondlikku, vaid ka isiklikku arengut. Nii kehtib SKs reegel, et kaks korda kuus reedeti koosolekuid ei korraldata – sel ajal keskenduvad töötajad enesearengule või tegelevad suuremat süvenemist vajavate ülesannetega.

Kaks korda kuus reedeti koosolekuid ei korraldata. See aeg on enda harimiseks.

Hea näide äri ja IT tiimide sünergiast on tuua ka Mobiil-ID teenusehalduril Aarel, kes vastutab selle eest, et Mobiil-ID hästi töötaks: „Eelmisel aastal tõime välja uuenduskuuri läbinud Mobiil-ID. Idee tuli ärilt ja lahendus IT-lt. Minu roll oli mõista äri vajadusi ja soove ning aidata neid koos oma tiimiga realiseerida.“. Tulemuseks on varasemast oluliselt mugavam ja kiirem Mobiil-ID väljastamine.

„Oma eelmiste töökogemuste põhjal tean, et äri on alati olnud kuskil kaugel, kõrgel ja eemal. Äri ootusi ja sõnumeid tõi tavaliselt otsene juht ning need tundusid spetsialistile kuidagi kaugel olevad. SKs on vastupidi - äri on ligidal, tunneb huvi ja on alati olemas. See on tähtis ja ainult nii saavad ka kõige lennukamad ideed teoks,” ütleb Aare.

SK ID Solutions töötajad uusaastapeol
SK ID Solutions töötajad uusaastapeol Foto: Alice Märtin

Võimalus suurtes asjades kaasa rääkida

Äriteenuste juht Piruza sõnul on autentimisteenuste väljatöötamisel mitu dimensiooni, kus ei ole võimalik orienteeruda ilma tervikut hoomamata. Ja see omakorda ei ole võimalik ilma omavahelise koostööta: „Enne, kui me midagi üldse tegema hakkame, kaasame alati kõiki töötajaid. Näiteks kehtib meil nö avatud koosolekute poliitika, mis tähendab, et kõik saavad sõna sekka öelda. Nii saame kõige paremini ühise eesmärgi suunas liikuda. Ilma selleta ei oleks ei Smart-IDd ega Mobiil-IDd.“.

Kui häid lahendusi ei saa teha ilma omavahelise koostööta, siis koostöö ise algab õigest mõtteviisist. Kaivari jaoks tähendab see lahendustele orienteeritust koos julgusega langetada tähtsaid otsuseid ning Aare jaoks ratsionaalsust ja tasakaalu. Piruzat motiveerivad aga suured visioonid ja keerulised väljakutsed, mille lahendamine teeb miljonite inimeste elu päriselt paremaks.

Erinevad mõtteviisid ei pruugi alati esimesest päevast alates kokku sobida, eriti kui neid juhtub olema üle 80 nagu SKs. Kuid kui inimesi seob ühine eesmärk, mõnus töökeskkond ja head omavahelised suhted, siis hakkavad ka suurimad vastandid üksteist toetama ja täiendama. Selleks, et see nii oleks, nähakse SKs iga päev vaeva. Läbipaistev juhtimine, 5 tärni kontor ja tippklassi töövahendid, vabadus ise valida koolitusi, palju meelelahutuslikke, sportlikke ja harivaid tiimiüritusi, vabad päevad vabatahtliku töö jaoks, vaiksed reeded, pikemad puhkused, erinevad toetused – need kõik on teinud SKst maailma parima töökoha.

Kuidas SK ID Solutionsiga liituda?

Sel aastal otsib SK jälle uusi kolleege, kellega koos autentimismaailmas suuri tegusid teha ja Eesti innovatsioon välismaale viia. Kui sinu silmis on sära, mõte lendab kõrgelt ja tahad anda oma panuse miljonite inimeste digitaalse heaolu kujundamisse, siis võta meiega kindlasti ühendust!

Kõik SK ID Solutionsi tööpakkumised leiad alati siit: https://www.skidsolutions.eu/kontakt/toopakkumised

Tule, viime digitaalse autentimise koos tulevikku!

  • Kõik töötajad on alati oodatud kaasa rääkima ja panustama
  • Igaüks saab ise valida koolitus-arendustegevusi ühe kuu palga väärtuses
  • Vaimse tervise eest hoolitsemise võimalused
  • Kaks korda kuus vaikne reede
  • Rohkem puhkepäevi ja puhkust arvestatakse tööpäevades
  • Vabatahtliku töö tegemiseks tasustatud vaba päev
Copy
Tagasi üles