Ryanair lõpetab kevadel Tallinnast lendamise pea pooltesse sihtkohtadesse (2)

PM Majandus
Copy
Ryanairi Boeing 737-800
Ryanairi Boeing 737-800 Foto: Paul Hanna

Lennufirma Ryanair otsustas sulgeda märtsi lõpust Tallinnast seitse lennuliini ja jätkab lende vaid kaheksasse sihtkohta, milleks on London, Milano, Stockholm, Barcelona, Viin, Berliin, Rooma ja Veneetsia Treviso.

«Ryanairi liinide sulgemine meie ühenduvust maailmaga oluliselt ei mõjuta, sest jätkuvalt lendavad pea pooled meie reisijad suuremate sõlmjaamade ehk Helsingi, Riia, Frankfurdi, Stockholmi ja Varssavi kaudu ning tugevama nõudlusega sihtkohtadele tulevad uued vedajad,» selgitas ASi Tallinna Lennujaam juhatuse liige Eero Pärgmäe.

Ryanairi suletavatest liinidest lendab Pariisi liinil airBaltic. Teiste liinide suhtes (Billund, Dublin, Malta, Napoli, Nürnberg ja Paphos) asub lennujaam läbi rääkima erinevate lennufirmadega.

«Lennundusturul on märgata Covidi-järgse kiire kasvu stabiliseerumist. Põhjenduseks tuuakse nii liinide nõrgenevaid majandustulemusi, kasvavaid kulusid kui ka lennukite puudust, sest nii Boeing kui ka Airbus ei suuda lennufirmadele tarnida lubatud koguses uusi lennukeid,» rääkis Pärgmäe.

Suvehooajal saab Tallinna lennujaamast lennata otse ligi 50 sihtkohta 15 erineva lennufirmaga. Suvel lisandub ka uusi liine, näiteks alustab SunExpress neli korda nädalas regulaarlende Antalyasse, maist alustab Aegean kaks korda nädalas otselende Ateenasse ning samuti maist hakkab airBaltic lendama Spliti, Dubrovnikusse, Heraklioni ja Rhodosele ning lisab sagedusi Pariisi, Londoni, Berliini, Malaga ja Nizza liinile.

Pileti ostnud reisijatega võtavad lennufirmad alati ise ühendust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles