Elektriautod taskukohasemaks: Tesla tiris ka teise elektriautotootja hinnalangetusse

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Mustang Mach-E hinnad algavad 46 000 dollarist.
Mustang Mach-E hinnad algavad 46 000 dollarist. Foto: Ford

Tesla hinnalangetus eelmise aasta lõpus on tõmmanud kaasa ka teisi elektriautode tootjaid: eile teatas Ford, et suurendab oma populaarse elektrimaasturi Mustang Mach-E tootmist ja langetab hinda.

See on märgiline samm, kui arvestada, et eelmisel suvel oli Ford teatanud selle aasta mudelite hinnatõusust. Sellele vaatamata võivad ostjad auto eest maksta siiski rohkem kui enne hinnatõusu.

Keskmise suurusega elektriline peremaastur Mustang Mach-E oli Michiganis asuva autotootja esimene tõsine elektriauto, mis sihtis täpselt Tesla Model Y hinnaklassi, mille alghind on nüüd 53 490 dollarit.

Möödunud aasta lõpus ütles Fordi elektrisõidukite tootmise asepresident Darren Palmer CNN Businessile, et Mach-E on täielikult välja müüdud ja nad hoiduvad selle globaalsele turule toomisest, et USA nõudlusele järele jõuda.

«Me võiksime seda kahe- või kolmekordses mahus müüa,» ütles ta.

Fordi eilne hinnalangus on suurim kallite maasturite hinnaklassis. Mustang Mach-E GT Extended Range baashind langes varem 69 900 dollarilt umbes 64 000 dollarile, mis on 5900 dollari võrra soodsam. Selle mudeli hind oli enne augustis toimunud hinnatõusu aga umbes 62 000 dollarit.

Kõige odavama tagaveolise standardmudeli Mach-E hinda langetati vaid 900 dollarit: 46 900 dollarilt 46 000 dollarile.

Tesla teatas eelmise aasta lõpus oma elektrisõidukite hinnalangetusest kuni 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles