Coop Eesti Keskühistu uueks juhiks saab Rainer Rohtla

PM Majandus
Copy
Rainer Rohtla
Rainer Rohtla Foto: Coop

Kolmapäevast alustab Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehena Rainer Rohtla, kes juhtis eelmise aasta keskpaigani Baltikumi üht suuremat laologistika- ja transpordiettevõtet Via 3L ning varem kullerettevõtet DPD Eesti.

Coop Eesti Keskühistu nõukogu esimehe Väino Sassi sõnul sai uue juhi valikul otsustavaks Rohtla töökogemus suurettevõtete juhtimisel. Sassi loodab, et tänu oma taustale toob Rohtla lisaks juhtimiskompetentsile Coopi juurde ka väärtuslikku logistikakogemust.

«Coopiga liitumisel sai määravaks just see, et Coop on Eesti turul ainulaadne ja nende missioon olla kohalik, edendada Eesti elu ja anda kogukondadele tagasi on Eesti jätkusuutliku ning ühtlase arengu jaoks väga vajalik,» ütles Rohtla. Ühe olulise erinevusena rõhutab Rohtla, et erinevalt tema varasematest ettevõtetest on Coop kogukondlik algatus, mis on 120 aastaga kasvanud üle-eestiliseks.

«Eestis on umbes 750 toidukauplust ja neist ligi pooled ehk 320 kuuluvad Coop Eesti ühistutele, mistõttu tunnetan keskühistu juhina vastutust nii ühistute kui ka enam kui poole miljoni Coopi kliendi ees,» ütles Rohtla.

Rohtla on juhtinud Baltikumi üht suuremat laologistika- ja rahvusvahelise transpordi ettevõtet Via 3L ja kullerettevõtet DPD Eesti. Üle viie aasta oli ta ka Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA) nõukogu liige.

Coop Eesti on suurim ja vanim toidu- ja esmatarbekaupluste kett, mis koosneb 18 kohalikust tarbijaühistust, kellele kuulub 320 kauplust. 2021. aastal oli Coopi ühistute käive 752 miljonit eurot, millega ollakse turuliider ligi 25 protsendiga. Coop annab tööd üle 6000 inimesele.

Coop Eesti sai alguse 1902. aastal Antslas, kui kohalikud mehed asutasid esimese tarbijaühistu. Coop Eesti Keskühistu asutasid 1917. aastal piirkondlikud ühistud eesmärgiga parandada omavahelist koostööd kaupade sisseostmisel, logistika korraldamisel, teenuste arendamisel ning turundamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles