Euroopa tehnoloogiahiid Philips koondab 13 protsenti töökohtadest

PM Majandus
Copy
Philipsi peakontor Amsterdamis.
Philipsi peakontor Amsterdamis. Foto: EVA PLEVIER

Hollandi tervishoiutehnoloogia ettevõte Philips koondab 6000 töökohta, püüdes taastada oma kasumlikkust ja parandada oma toodete ohutust pärast hingamisaparaatide tagasikutsumist, mis kaotas 70 protsenti ettevõtte turuväärtusest.

Pool töökohtadest vähendatakse sel aastal, teatas ettevõte esmaspäeval, lisades, et teine pool koondatakse 2025. aastaks, vahendab Reuters.

Uue ümberkorraldusega tõuseb uue tegevjuhi Roy Jakobsi poolt viimastel kuudel väljakuulutatud töökohtade kärpimise kogumaht 10 000 töökohani, mis on umbes 13 protsenti Philipsi praegusest töötajaskonnast.

Philips liitub sellega tehnoloogiaettevõtetega, kes on töötajaid koondamas. Nende seas on säärased ettevõtted, nagu Google, Microsoft, Amazon ja Saksa tarkvaratootja SAP, kes kõik on teatanud tuhandetest koondamistest, et vähendada kulusid, valmistudes karmimateks majandustingimusteks.

Philipsi aktsia lõpetas Amsterdami börsil kauplemispäeva pea 7-protsendise tõusuga, millele aitas kaasa neljanda kvartali oodatust palju parem kasum.

«Neljanda kvartali tulemused on märkimisväärselt paremad ja tegevust parandavad meetmed on väga ulatuslikud,» ütles ING analüütik Marc Hesselink oma märkuses.

Jakobs võttis ettevõtte juhtimise üle eelmise aasta oktoobris, mil Philips oli jätkuvalt hädas miljonite uneapnoe raviks kasutatavate ventilaatorite tagasikutsumisega, kuna kardeti, et masinates kasutatav vaht võib muutuda mürgiseks.

«Ma arvan, et see, mida me täna esitleme, on väga tugev kava Philipsi tuleviku kindlustamiseks. Meie ees seisvad väljakutsed on tõsised ja me tegeleme nendega,» ütles Jakobs ajakirjanikele.

Jakobsi sõnul seatakse patsiendi ohutus uue organisatsiooni keskmesse. Jakobs lisas, et kasumlikkuse parandamiseks on uuendused suunatud «vähematele, paremini rahastatud ja tulemuslikumatele projektidele», investeerides samal ajal ka ohutusse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles