Reinsalu: Venemaa nafta hinnalage tuleb langetada

BNS
Copy
Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Reinsalu ütles esmaspäeval Ameerika Ühendriikide suursaadiku George P. Kentiga kohtudes, et Venemaale seatud nafta hinnalagi on liiga kõrge ja seda tuleb langetada.

 

Reinsalu arutas suursaadikuga kahe riigi suhete tugevdamist, Venemaa sõda Ukrainas ja Euroopa julgeolekut. Räägiti jätkuvast toetusest Ukrainale, sealhulgas sõja hinna tõstmisest Venemaale ja Venemaa vastutusele võtmisest agressioonikuritegude eest Ukrainas. «Rõhutasin, et läinud aasta detsembri alguses kokku lepitud nafta hinnalagi on liiga kõrge ja peame seda langetama, sest teenitud kasumiga rahastab Venemaa sõda Ukrainas,» ütles Reinsalu.

Reinsalu andis ülevaate ka Eesti tegevustest Žõtomõri oblastis, millele Ukraina ülesehitamisel keskendume. «Hoolimata Venemaa jätkuvast hävitustööst Ukrainas peame aitama Ukraina inimestel toime tulla olukorras, kus Venemaa ründab sihilikult tsiviilobjekte ja energiataristut,» sõnas Reinsalu.

Reinsalu tänas Ameerika Ühendriike nende märkimisväärse panuse eest Eesti ja NATO idatiiva julgeolekusse. Arutati ka Euroopa energiajulgeolekut ja õiguslike viiside leidmist Venemaa külmutatud varade kasutamiseks Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles