Baltic Workboats lõi soomlastega ühise laevaehitusettevõtte

BNS
Copy
Baltic Workboatsi tehas.
Baltic Workboatsi tehas. Foto: Baltic Workboats

Baltic Workboats ja Työvene Oy lõid ühise laevaehitusettevõtte Nordic Yards Group, mis hakkab Nasva ja Uusikaupunki tehastest turule tooma kuni 120-meetriseid laevu.

Baltic Workboatsi omanik Margus Vanaselja sõnul on Soome laevaehitusettevõtte Työvene Oy 50 protsendi omandamine märgiline samm kogu Põhjamaade laevaehituse turul, mille kaugem ambitsioon on luua regiooni jaoks üks suurem laevaehituse grupp.

«Konkurents on asendunud koostööga, sünergia ja parimate kompetentside ühendamisega. Liites Eesti ja Soome laevaehitusettevõtete oskused ja tugevused, saame klientidele pakkuda parimaid laevu,» ütles Vanaselja.

«Oleme oma peamisi konkurente kõrvalt jälginud ja Baltic Workboats on meie silmis alati kõrgelt hinnatud. Nüüd saame näha, kuidas oskuste ja ressursside ühendamine aitab veel paremini konkurentsis püsida,» kommenteeris Työvene omanik ja tegevjuht Juha Granqvist.

Esialgu jätkavad ettevõtted iseseisvalt tegutsemist oma juhtimise, töötajate ja kaubamärgi all. Laevade ehitamine jätkub mõlema ettevõtte tehastes Nasval ja Uusikaupungis.

«Työvene Oy-l on tugevad insenerioskused ja hea infrastruktuur just 50–120-meetriste laevade ehitamiseks. Nasval jätkame kuni 60-meetriste rätseplahendusel põhinevate töölaevade ehitamist,» selgitas Vanaselja.

Pooled on kokku leppinud, et ei avalikusta tehingu hinda ega muid tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles