Ventilatsiooniseadmete müüja Systemair juht: kliendid soovivad turvalisi valikuid

Systemair AS
Copy
Foto: Systemair AS

Ventilatsiooniseadmete müüja Systemair AS oli 30 aastat tagasi esimene ettevõte, mis hakkas tooma Eesti turule uuenduslikke lääne seadmeid. Ettevõtte pikk iga, kogenud meeskond ning kvaliteetsed seadmed tekitavad klientide silmis turvalisust ning see on tegevjuhi Aivar Paluvee sõnul tänasel päeval valiku tegemisel üks olulisemaid kriteeriumeid.

Pärast Eesti taasiseseisvumist olid 1990. aastate alguses turul ainult nõukogudeaegsed Vene päritolu ventilatsiooniseadmed. Alustasime koostööd Rootsi Systemair kontserni eelkäija, Kanalfläkt AB-ga ning olime esimesed, kes hakkasid Eesti turule tooma lääne uuenduslikke seadmeid. Algul tekitas klientides ettevaatlikkust kõrge hind, võõras tehnoloogia ja inglisekeelne tooteinfo. Julgemad siiski tellisid ja hakkasime tasapisi tellimusi saama,» meenutab ta.

30 tegusa aasta jooksul on klientide ja koostööpartnerite võrku laiendatud üle Eesti. Koostööd tehakse kõigi suuremate ventilatsioonipaigaldajatega ja Systemairile on kogunenud märkimisväärne erakliendibaas. Ettevõttel on täna kaks kontor-ladu: üks asub Tartus ja teine Tallinnas ning mõlemas on olemas kohapealne müügimeeskond, kes alati igakülgselt abi ja nõu pakub. «Hoiame laos rikkalikku põhitoodete varu, et klientide vajadused saaksid alati kiiresti rahuldatud. Meie seadmete kulumaterjalide ja varuosade kättesaadavus on hea ning tarne kiire. Samuti oleme loonud oma hooldusmeeskonna, kes probleemide tekkimisel koheselt reageerivad,» ütleb Paluvee. «Meie töötajad on kõrge kompetentsiga ja tunnevad oma tooteid. Tööandja omalt poolt teeb kõik, et meie töötajatel oleks hea töökeskkond ja -õhkkond ning nad tunneksid, et neid tõesti hinnatakse.»

Ta lisab, et Systemair on kliendi jaoks turvaline valik ja seda hinnatakse tänapäeval kõrgelt. «Peale selle, et oleme Eesti turul vanim ventilatsioonitoodete müüja, oleme ka otsene tootja esindus ning meil tegutseb hooldustiim. Suurde kontserni kuuludes oleme tootjatehastega otseühenduses, kaubad liiguvad kiiresti ning tarnimisel ei teki viivitusi. Lisaks pikale staažile on meie eeliseks tugev müügikogemus ja kõrgel tasemel kompetentsus. Reageerime kiiresti klientide päringutele, soovitame, müüme, aitame seadmeid seadistada, hooldada ja vajadusel remontida. Kogu ventilatsiooniga seonduva abi saab mugavalt ühest kohast!»

Inimeste arusaam ventilatsiooni olulisusest on tugevalt muutunud

Systemairi tegevjuhi sõnul on aja jooksul inimeste arusaamad ventilatsiooni olulisusest tugevalt muutunud ning oma osa on selles ka pandeemial, mil hakati siseõhu kvaliteedile suuremat tähelepanu pöörama ning aduma hea ventilatsioonilahenduse vajalikkust. «Kunagi ehitati elu- ja tööruume ilma ventilatsioonita, aga tänased normid ja regulatsioonid nii ei luba ning inimesed on seda hakanud üha paremini mõistma. Elementaarseks on saanud eramajadesse soojustagastusega ventilatsiooniseadmete paigaldamine ning täna teab juba iga meie klient, et moodsad õhukindlad hooned vajavad kindlasti sundventilatsiooni, et vältida niiskuskahjustusi hoone konstruktsioonile.»

Kuigi koroonakriisi ajal muutusid kliendid ettevaatlikuks, ent selle lõppedes oli näha ehitusturu taastumist ja aktiviseerumist ning inimesed julgesid taas investeeringuid teha. Koroona ajal tekkinud globaalses tarneraskuste olukorras sai aga Systemair võrreldes paljude teiste ettevõtetega suhteliselt hästi hakkama. Tänases sõjaolukorras ja suure inflatsiooni tingimustes on küll hinnad ja laenuintressid oluliselt tõusnud ning ebakindlus turul taas veidi suurenenud.

Lahendused nii äri- kui ka eraklientidele

Ettevõtte peamisteks klientideks on ärikliendid, kuid järjest enam lisandub erakliente. Eramajade klientidele pakub Systemair Eurovent sertifikaadiga tooteid, mis näitavad seadmete kindlat kvaliteeti. Need on järele testitud sõltumatutes laborites ja tunnistatud igati sobivaks meie põhjamaisesse kliimasse.

Kui uusehitistel on ventilatsiooni olemasolu nõutud ja iseenesestmõistetav, siis üha enam renoveeritakse vanemaid hooneid, kuhu lisatakse uus ventilatsioonisüsteem või uuendatakse senist lahendust. Paluvee hinnangul on oluline praegusel ajal kindlasti seadmete energiatõhususe parendamine ja moderniseerimine.

«Ventilatsiooniseadmete arendajad pööravad suurt tähelepanu energiasäästlikkusele ja jätkusuutlikkusele. Meie seadmetes kasutatavad elektrimootorid on järjest väiksema elektritarbimisega ja ökonoomsemad. Nagu kõikjal maailmas, lähevad ka ventilatsiooniseadmed nutikamaks, juhtimine on võimalik üle veebi, telefoniga või arvutist. Seadmetel on puutetundlikud juhtimispuldid ja neid saab integreerida targa maja süsteemidesse. Tarbijad soovivadki aina nutikamaid seadmeid, millel on puutetundlikud juhtimispaneelid ja veebipõhised juhtimisvõimalused. Ventilatsiooniagregaat ei pea enam olema eraldiseisev seade, vaid võib olla seotud näiteks küttesüsteemi või anduritega, mis tunnevad ära, kas keegi on kodus või ei ole. Vastavalt sellele saab ventilatsiooniseade oma töötamist automaatselt reguleerida. Korralik süsteem tagab majas värske ja puhta õhu 24/7.»

Systemairi missioon ongi eelkõige aidata lahendada klientidel nende probleeme, saavutada paremat sisekliimat ja energiasäästu. Eesmärk on olla endiselt kohal kliendi jaoks, pakkuda järjest paremat toodangut ning teenindust ja olla usaldusväärne ja kindel partner.

Systemair AS

• Põhitegevus on ventilatsiooniseadmete müük.

• Asutatud 1992. aastal Tartus.

• Turustab tooteid kaubamärkide all: Systemair, Frico, VEAB, Menerga ja Fantech.

• Esindatud on kogu standardne ventilatsioonitoodete valik, mis sisaldab peamiselt hoonesiseseks paigaldamiseks ventilaatoreid, ventilatsiooniagregaate ja õhujaotusseadmeid nii eramajadesse kui ka suurtesse tööstushoonetesse.

• Aastast 2000 kuulub ettevõte Rootsi päritoluga Systemairi kontserni koosseisu.

• Gruppi kuulub umbes 80 ettevõtet umbes 6200 töötajaga.

• Emaettevõte tegutseb Euroopas, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Lähis-Idas, Aasias, Aafrikas ja Austraalias.

• Tänapäeval laialdaselt kasutatav ümara kanali ventilaator on Systemairi eelkäija Kanalfläkt AB asutajate leiutatud.

www.systemair.eewww.systemaireesti.ee

Copy
Tagasi üles