Jaeärid suutsid mullu käivet veidi kasvatada

BNS
Copy
Auto tankimine.
Auto tankimine. Foto: Arvo Meeks

Statistikaameti esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu mullu kokku 10,5 miljardit eurot ning võrreldes 2021. aastaga suurenes müügitulu püsivhindades 2 protsenti.

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kõige enam, 12 protsenti, suurenes müügitulu mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes, tööstuskaupade kauplustes oli kasv 3 protsenti. «Müügitulu vähenes aga 3 protsenti toidukaupade kauplustes,» lisas Pihlak pressiteates.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli eelmise aasta detsembris 996 miljonit eurot. Võrreldes 2021. aasta detsembriga vähenes müügitulu 7 protsenti.

Aasta lõpp rõõmustas vaid mootorikütuste müüjaid

Müügitulu langust mõjutasid detsembris enim tööstuskaupade kauplused, kus müük vähenes aastaga 11 protsenti. «Müügitulu vähenes enamikul tegevusaladel, vaid apteekide ja kosmeetikatarvete kauplustes kasvas müük 7 protsenti,» märkis Pihlak.

Tööstuskaupade kauplustest vähenes müügitulu kõige rohkem ehk 27 protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Keskmisest enam ehk 16 protsenti vähenes müügitulu ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning 12 protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes detsembris 2021. aasta sama kuuga võrreldes 8 protsenti ning mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu suurenes 12 protsenti.

Novembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu detsembris 7 protsenti, mis oli tavapärane, sest detsembris toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles