Briti lennufirma Flybe läks ootamatult teist korda pankrotti

BNS
Copy
Flybe lennuk Tallinna lennujaamas.
Flybe lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Marko Püüa

Raskustes Briti regionaalne lennufirma Flybe läks laupäeval teist korda kolme aasta jooksul pankrotti, seades ohtu töökohad ja jättes lõksu reisijad.

Lennufirma läks esimest korda pankrotti märtsis 2020, kui sellele andsid ränga hoobi koroonaviiruse piirangud. Toona koondas ettevõte 2400 töötajat.

Tegevust taasalustati läinud aasta aprillis paljuski samadel marsruutidel Belfasti, Birminghami ja Londoni Heathrow' lennujaamadest.

Laupäevases avalduses teatati, et firma on taas pankrotti läinud ja reisijatel soovitati lennujaamadesse mitte minna, kuna kõik lennud on tühistatud, sealhulgas rahvusvahelistel marsruutidel Šveitsi ja Hollandisse.

Briti lennundusamet teatas, et reisijad peaksid korraldama endale ise väljumised teiste lennu-, rongi- või bussifirmadega, mis võib tähendada klientidele pikka ja kulukat kojureisi.

Flybe taasalustas tegevust vähem kui 12 kuud tagasi plaaniga teha kuni 530 lendu nädalas 23 marsruudil. Ettevõtte ostis aprillis 2021 USA riskifondiga Cyrus Capital seotud Thyme Opco.

Briti valitsus teatel on selle prioriteet pakkuda tuge kõigile, kes püüavad reisilt koju saada ja kes on kaotanud töö.

«Lennundusamet pakub tuge reisijatele, et aidata neil korraldada reisid nii sujuvalt ja taskukohaselt kui võimalik,» teatas valitsus ja lisas, et kuna enamik Flybe'i sihtkohti oli ÜKs, on saadaval ka teised transpordivahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles