Itaalias võib turist kogemata ränga rikkumise toime panna

PM Majandus
Copy
Õhtune vaade Ponte Vecchiole.
Õhtune vaade Ponte Vecchiole. Foto: Mari Uusküla

Ameerika turist, kes väidetavalt endale märkamatult sõitis Itaalias keskaegsele sillale, sai karmi karistuse.

Ponte Vecchio on ilus sajanditevanune sild, mis ulatub Firences üle Arno jõe. Seda on kõige parem vaadelda jalgsi, kuid üks California turist avastas sel nädalal, et sellest võib ka üle sõita.

34-aastane mees ületas silda valge renditud sõiduautoga Fiat Panda. Ta ütles politseile, et otsis parkimiskohta ega saanud aru, et viibib kuulsal keskaegsel sillal, teatas Firenze linna pressiteenistus.

Mehel puudus rahvusvaheliselt kehtiv juhiluba ning politsei määras talle nii sillale sõitmise kui juhiloa puudumise eest 500-eurose trahvi.

Ponte Vecchio on 30 meetri pikkune maamärk, mis ühendab Pitti paleed Piazza Repubblicaga. Esialgset silda hakati ehitama 996. aastal ja lõpetati 1345. aastal. See on üleujutustes mitmel korral minema pühitud ja mitu korda ümber ehitatud.

Tegemist on ainsa sillaga Firenzes, mida Saksamaa Teises maailmasõjas ei pommitanud. Selles asub ka Vasari koridor, mis on algselt hertsog Cosimo I de' Medicile Pitti palee ja Palazzo Vecchio vaheline läbipääs.

Möödunud aasta mais peeti kinni Saudi Araabia mees, kes üritas Itaaliast põgeneda pärast seda, kui ta oli sõitnud renditud Maserati sportautoga Roomas alla Hispaania treppidest, millele sõiduk poolel teel kinni jäi. Talle esitati süüdistus kultuuripärandi ja -mälestiste kahjustamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles