Uus suurkoondamine: Express Postis kaotab töö 450 inimest (1)

BNS
Copy
Postkastid. Pilt on illustratiivne.
Postkastid. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Express Post lõpetab kojukandeteenuse pakkumise ja koondab tegevusega seotud inimesed.

Meediakontsernidele Ekspress Grupp ja Postimees Grupp kuuluva trükiväljaannete levitamisega tegeleva AS-i Express Post nõukogu võttis vastu otsuse sulgeda 2023. aasta jooksul kojukandeteenuse valdkond; Postimees Grupi väljaannete kojukannet hakkab edaspidi tegema Eesti Post.

Express Posti kojukandeteenuse lõpetamise tõttu koondatakse umbes 450 inimest, teatas ettevõte. Express Posti juhataja Katri Laanela sõnul on kojukandevaldkonna sulgemise peamiseks põhjuseks iga-aastaselt süvenev kahjum, mis tuleneb peamiselt sisendhindade ja tegevuskulude jätkuvast kasvust, samas kui paberajakirjanduse mahud on kahanemas. «Omanikud on Express Posti tegevust viimastel aastatel rahaliselt toetanud ning oleme otsinud võimalusi tegevuste efektiivsemaks muutmiseks, kuid sellest kahjuks enam ei piisa,» nentis Laanela.

Koondatavatest suurem osa tegeleb perioodika varahommikuse kohaletoimetamisega. «Viime koondamise läbi 2023. aasta jooksul etapiviisiliselt vastavalt teenuse sulgemise ajagraafikule erinevates piirkondades. Kõik töötajad saavad koondamisteated ja koondamishüvitised vastavalt oma tööstaažile ettevõttes. Teeme koostööd töötukassaga, et tagada inimestele igakülgne nõustamine ning toetus uue töö leidmiseks,» kinnitas ettevõtte juhataja.

Auditeerimata andmete kohaselt oli Express Posti käive 2022. aastal 5,2 miljonit eurot ning kahjum 1,2 miljonit eurot. 2021. aastal oli Express Posti käive 5,2 miljonit eurot ja kahjum 600 000 eurot.

Kojukandeteenuse sulgemise järel jääb Express Post pakkuma kõnekeskuse teenust ja ajakirjanduse tellijate baaside haldusteenust, mis moodustab umbes 7 protsenti ettevõtte tänasest äritegevusest.

Postimees Grupi juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on Postimees Grupp sõlminud Eesti Postiga uue pikaajalise kandelepingu ja seeläbi Postimees Grupi väljaannete tellijate jaoks midagi ei muutu, kuna Eesti Post hakkab teostama ka varahommikust kojukannet.

«Seega nii Postimees kui grupi maakondlikud väljaanded jõuavad ka edaspidi senisel kujul inimeste postkastidesse. Ühtlasi aitab pikaajaline leping Eesti Postiga meil tulevikus kandekulusid paremini kontrolli all hoida,» märkis Tiivel.

1997. aastal asutatud AS Express Post teeb Eesti suuremates linnades ja nende ümber ajakirjandusväljaannete, reklaami- ja ärikirjade kojukannet, kõnekeskuse teenust ja ajakirjanduse tellijate baaside haldusteenust. Ettevõtte omanikud on võrdselt AS Ekspress Grupp ja AS Postimees Grupp.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles