Graafik Tesla autod on konkurentide omadest palju kasumlikumad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Eelmise aasta kevadel avas Tesla Saksamaal oma esimese tehase Euroopas, kus töötavad 12 000 inimest peaks valmistama pool miljonit sõidukit aastas.
Eelmise aasta kevadel avas Tesla Saksamaal oma esimese tehase Euroopas, kus töötavad 12 000 inimest peaks valmistama pool miljonit sõidukit aastas. Foto: POOL

Samal ajal kui globaalne majandus selgelt kängub, intressimäärad aga kerkivad, avaldab Tesla tugevat survet konkurentidele. Kuu alguses ehmatas elektriautode tootja hindade langetamisega kuni viiendiku võrra.

Tegemist ei olnud Tesla nõrkusega, nagu tavaliselt sellistel juhtudel on, vaid hoopis ettevõtte tugevusega, sest Tesla müüb sõidukeid mitu korda kasumlikumalt kui konkurendid.

Tulemuseks oligi, et samal ajal kui teiste elektriautode tootjate aktsiate hinnad langesid, siis Tesla väärtus hoopis tõusis.

Veel mõned aastad tagasi oli Tesla autotööstuse suurim kahjumisaaja, kuid uudisteagentuuri Reuters hiljuti valminud analüüsi põhjal teenib nüüd iga müüdud sõiduki pealt rohkem kui konkurendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles