IKEA asendab Vene puidu Baltimaade puiduga

PM Majandus
Copy
Lätis asuv mets, mille omanikuks on suurima IKEA jaemüüja Ingka Groupi investeerimisharu Ingka Investments.
Lätis asuv mets, mille omanikuks on suurima IKEA jaemüüja Ingka Groupi investeerimisharu Ingka Investments. Foto: INGKA INVESTMENTS

IKEA kasutab rohkem puitu Rootsist ja Baltimaadest, et korvata Venemaa ja Valgevene puitu, mida ettevõte on vältinud Moskva sõja tõttu Ukrainas, ütles puidutarnete juht intervjuus Reutersile.

 

Maailma suurim mööblibränd ning ühtlasi üks maailma suurimaid puidutarbijaid kasutas oma toodetes, pakendites ja reklaammaterjalides 2022. aasta augustini kestnud 12 kuu jooksul 20 miljonit kuupmeetrit puitu.

«Me oleme suutnud asendada need (Venemaa ja Valgevene) mahud teiste riikidega väga kuumal puiduturul,» ütles Inter IKEA ülemaailmse puiduvarustuse ja metsanduse juht Ulf Johansson Reutersile.

Rootsi, Baltimaad, Poola ja Saksamaa kuuluvad nende riikide hulka, kus IKEA puiduhanked on Ukraina sõja tõttu suurenenud, ütles ta.

Venemaa ja Valgevene olid enne sõda IKEA viiendaks ja kuuendaks suurimaks puidutarnijaks, moodustades vastavalt 6 ja 5 protsenti ettevõtte tarnetest, teatas ettevõtte veebileht.

Poola, millele järgnesid Leedu ja Rootsi, olid kolm suurimat tarnijat 12 kuu jooksul kuni 2022. aasta augustini.

IKEA on viimastel aastatel ostnud ja majandanud mitmes riigis metsi oma investeerimisüksuse IKEA Investments kaudu, mille kaudu võidakse tulevikus hankida puitu ja puittooteid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles