Aerofloti reisijate arv langes eelmisel aastal järsult

PM Majandus
Copy
Aerofloti stjuardess.
Aerofloti stjuardess. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

Läänes lennukeelu saanud Venemaa riiklik lennufirma vedas eelmisel aastal 11% vähem reisijaid kui aasta varem, vahendab Reuters.

Venemaa riikliku lennufirma Aeroflot reisijate arv vähenes eelmisel aastal järsult. Reisijate arvu vähenemise põhjuseks oli asjaolu, et USA ja Euroopa Liit keelasid Venemaa lennuettevõtjatel kasutada oma õhuruumi ja lennujaamu pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Aeroflot teatas neljapäeval, et eelmisel aastal vedas ta 40,7 miljonit reisijat, mis on umbes 11 protsenti vähem kui 2021. aastal, mil Venemaa lennuettevõtja vedas 45,8 miljonit reisijat. 

Aerofloti avaldatud reisijate arvud hõlmavad kõiki tema tütarettevõtteid, sealhulgas odavlennufirmat Pobeda.

2019. aastal ehk aasta enne lennureisijate arvu hävitanud koroonapandeemiat tõusis Aerofloti reisijate arv samas 60,7 miljonini.

Sanktsioonide tulemusena on Venemaa lennufirmad lõpetanud lendamise paljudesse sihtkohtadesse välismaal. Kuid lisaks Venemaa-sisestele marsruutidele on veel endiselt olemas marsruudid Türki ja Lähis-Ida riikidesse, mis on Vene turistide seas populaarsed.

Nendel liinidel pakuvad Aeroflotile aga konkurentsi Türgi Turkish Airlines ja Araabia Ühendemiraatide Emirates.

Aerofloti aktsia hind on pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse järsult kukkunud. 2022. aasta alguses oli ettevõtte aktsia hind umbes 61 rubla ringis, nüüd on aktsia hind umbes 27 rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles