Volvo kutsub tagasi 106 000 uut sõiduautot

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Volvo
Volvo Foto: Francis Joseph Dean via www.imago-images.de

Volvo autotootja kutsub tagasi 106 000 uut autot, millel on pidurisüsteemi probleemid.

Carupi veebilehe andmetel kehtib kutse automudelitele C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 ja XC90.

Soomes puudutab see täpselt 1398 autot, ütles Volvo kommunikatsioonide eest vastutav Mia Pelttari Iltalehtile. Rootsis puudutab tagasikutsumine 12 000 autot.

Volvo kommunikatsioonijuht Magnus Holst ütles Carupile, et kõigi tagasikutsumisest mõjutatud autoomanikega võetakse ühendust.

Info-Auto Volvo esindusest Tallinnas kinnitati, et Eestis müüdud autosid tagasikutsutavate hulgas ei ole.  «Praegustel andmetel ei ole selliseid autosid Eestis müüdud,» ütles Info-Auto garantiijuht Hannes Latt.

See, et Eestis selliseid autosid müüdud ei ole, ei tähenda, et neid siia ei võiks sattuda. «Kui tagasikutsutavaid autosid satub Eestisse, siis me tegeleme nendega,» lubas Latt.

Iltalehti andmetel on viga süsteemis, mis juhib auto pidureid. Mitteblokeeruv pidurdus, st ABS ja veojõukontroll võivad olla välja lülitatud. Pidurid töötavad, kuid sõidu ajal kogeb juht piduripedaali jäikust ja näeb veateadet.

Volvo on USA reguleerivale asutusele NHTSA teatanud 71 juhtumist, kuid ühtegi defektiga seotud õnnetust pole juhtunud. NHTSA-le edastatud teabe kohaselt lahendatakse probleem tarkvaravärskendusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles