Musk teenis kahe päevaga üle 10 miljardi dollari

PM Majandus
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: Evan Agostini

Sel ajal kui Elon Musk andis San Franciscos teist päeva tunnistusi oma 2018. aasta säutsu kohta Tesla börsilt äraviimisest, kasvas tema varandus üle kümne miljoni dollari võrra.

Bloombergi miljardäride indeksi järgi on Muski varandus pärast reedest tunnistust paisunud umbes 10,6 miljardi dollari võrra, 145,2 miljardile dollarile, mis on suurim kahepäevane kasv alates novembrist. Muski vara netoväärtus on sel aastal taastunud koos enamiku maailma 500 rikkama inimesega, kuna turud taastuvad pärast rahutut 2022. aastat.

51-aastast Muski ootab ees väärtpaberipettuste kohtuasi, mis kasvas välja tema 2018. aasta augustis avaldatud säutsudest. Toona säutsus ta, et kaalub Tesla börsilt välja viia 420-dollarilise aktsiahinnaga ja rahastamine on tagatud.

Investorid väidavad, et tema kinnitus raha olemasolust elektriautotootja ülevõtmiseks oli vale ja tekitas neile kuluka kohtuprotsessiga suuri kahjusid. Musk on öelnud, et tema säutsude ja aktsiahinna muutuse vahel pole põhjuslikku seost (Tesla aktsia tõusis säutsu avaldamise päeval koguni 13,3 protsenti).

Pole selge, kuidas föderaalse vandekohtu protsess kulgeb. Musk ütles, et talle kuulus sel ajal umbes 19 protsenti Teslast ja võib-olla 25 protsenti, kui arvestada mõnda optsiooni. Nüüd kuulub talle umbes 13 protsenti aktsiatest. 2021. aasta lõpust on ta müünud peaaegu 40 miljardi dollari väärtuses aktsiaid, et maksta makse ja aidata rahastada oma Twitteri omandamist.

Miljardär väitis ka, et ainuüksi tema Space Exploration Technologies Corpi aktsiad oleksid taganud Tesla erakätesse võtmiseks vajaliku rahastamise. SpaceXist on saanud tema varanduse üha olulisem osa – Bloombergi varandusindeksi järgi on tema 42-protsendiline osalus ettevõttes väärt umbes 49 miljardit dollarit.

Muskilt, kes ostis Twitteri 54,20 dollari eest aktsia kohta, küsiti tema 420-dollarise aktsiahinna pakkumise tagamaade kohta. Ta kinnitas, et see ei olnud nali. Kuid 420 ringis on karmat, nentis ta. Iseasi, kas see on hea või halb karma.

Muskist sai detsembris esimene inimene, kelle vara netoväärtusest kadus 200 miljardit dollarit. Nüüd on ta oma tipust langenud umbes 195 miljardi dollari võrra.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles