Musk kohtus: Tesla müük 420 dollari eest ei olnud nali (2)

PM Majandus
Copy
Tesla tegevjuht Elon Musk.
Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: Jim Watson

Elon Musk ütles esmaspäeval vandekohtunikele, et tema 2018. aasta säuts Tesla erakätesse viimise teemal 420 dollari eest aktsia kohta ei olnud nali ja et Saudi Araabia riiklik varandusfond soovis teda selles tõsiselt aidata, vahendab AP.

Tesla tegevjuht Elon Musk kaitses oma sõnavalikut 2018. aasta säutsudes, mis vallandas investorite potentsiaalselt kuluka kohtuprotsessi. Tegemist on kollektiivse hagiga, mille on esitanud investorid, kes süüdistavad Muski hinnakõikumises, mille tõttu nad kaotasid raha.

Peamiseks süüdistuseks on Muski väide, et Tesla börsilt väljaviimiseks on tagatud rahastamine hinnaga 420 dollarit aktsia kohta. Musk väitis San Francisco kohtus, et ainuüksi tema osalus kosmosefirmas SpaceX on piisav sellise tehingu rahastamiseks. Lisaks sellele sõnas ta, et Saudi Araabia investeerimisfond lubas rahastamist toetada.

Tesla börsilt eemaldamise kaalutlustest loobuti toona kiiresti. Kannatanud investorite advokaadid tahavad vandekohtunikke veenda, et Muski väited tagatud rahastuse kohta olid vale.

Tesla tegevjuht Elon Musk San Francisco föderaalkohtus toimuva väärtpaberipettuse kohtuprotsessi ajal.
Tesla tegevjuht Elon Musk San Francisco föderaalkohtus toimuva väärtpaberipettuse kohtuprotsessi ajal. Foto: Vicki Behringer

Musk kinnitas pärast hagejate advokaadi küsimusi, et Saudi Araabia investeerimisfond sai kavandatavast hinnast 420 dollarit aktsia kohta teada alles tema säutsude kaudu. Ta tunnistas ka, et ta ei suhelnud teiste investoritega peale fondi, enne kui teatas Tesla juhatusele oma plaanist elektriautode tootja börsilt välja viia.

Ta säutsus mure tõttu, et tema kavatsus saab avalikuks Financial Timesi artikli kaudu. Samas tunnistas ta vastuseks advokaadi küsimustele, et ta ei olnud teadlik sellest, mida täpselt ajaleht oli teada saanud.

Kohtunik Edward Chen leidis eelmisel aastal toimunud kohtuprotsessis, et Muski väited säutsudes ei olnud tõesed. Sellele juhiti kohtuprotsessi ajal vandekohtunike tähelepanu. Kuid nad peavad hindama, kas need avaldused olid investorite jaoks asjakohased ja tekitasid neile kahju. Samuti peavad nad otsustama, kas Musk oli teadlik, et ta esitas valeandmeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles