Ford plaanib Euroopas massilisi koondamisi

Copy
Fordi logo.
Fordi logo. Foto: Gerry Broome

USA autogigant Ford plaanib Saksamaal koondada 3200 töökohta, teatas ametiühing esmaspäeval, lisades, et on äärmiselt mures ettevõtte tehaste tuleviku üle Euroopa suurimas majanduspiirkonnas.

Teade tuli keset ELi kartusi, et ettevõtted võivad oma tegevuse Ameerika Ühendriikidesse üle viia, sest hiljuti võeti vastu pöördeline inflatsiooni vähendamise seadus, mis pakub maksusoodustusi USAs toodetud elektriautodele ja akudele.

Saksa metallitöötajate ametiühingu IG Metall esindaja ütles AFP-le, et kärped toimuvad peamiselt Kölnis, kus Fordil on suur tehas, kuid ohus on kõik Saksamaa tegevuskohad.

«Meie IG Metallis oleme äärmiselt mures Saksamaa arendusüksuste tuleviku pärast ja tervikuna Fordi Saksamaa tehase tuleviku pärast,» seisis ametiühingu avalduses pärast erakorralist kohtumist juhtkonnaga.

Kölni arenduskeskus on «edukalt välja töötanud mudeleid Euroopa turu jaoks, mis on sageli toonud ettevõttele ülemaailmset edu,» ütles IG Metall, mis esindab töötajaid olulistes elektri- ja metallisektorites, seal hulgas autotööstuses.

Fordi Saksa töötajad suudaksid ka edaspidi arendada edukaid elektrimudeleid Euroopa jaoks, kui neile antakse võimalus, ütles ametiühing.

Alles eelmisel aastal teatas Ford, et teeb Saksamaal suuri investeeringuid, et muuta kõik Euroopas müüdavad sõiduautod 2030. aastaks elektriautodeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles