Endised McDonald'si restoranid taasavatakse Kasahstanis ilma brändinguta

PM Majandus
Copy
Kasahstanis Almatõs asuv kiirtoidurestoran, mis tegutses varem McDonald'i kaubamärgi all ja mis taasavati ilma kaubamärgita
Kasahstanis Almatõs asuv kiirtoidurestoran, mis tegutses varem McDonald'i kaubamärgi all ja mis taasavati ilma kaubamärgita Foto: PAVEL MIKHEYEV

Mitmed restoranid, mis varem tegutsesid Kasahstanis McDonald'si kaubamärgi all, avati esmaspäeval uuesti ilma kaubamärgita, et pakkuda kiirtoitu kasutades selliseid üldnimetusi nagu «Juustuburger», nädalaid pärast seda, kui USA ettevõte lahkus kohalikult turult.

Endine litsentsiomanik Food Solutions KZ ütles oma avalduses, et säilitab «varem vastu võetud kõrged kvaliteedi- ja teenindusstandardid» ning esitab peagi oma uue kaubamärgi nime, vahendab Reuters.

McDonald's ja Food Solutions KZ lõpetasid oma litsentsilepingu sel kuul, viidates tarneküsimustele. Allikad ütlesid varem Reutersile, et McDonald's Kasahstan oli lõpetanud Venemaalt kaupade ostmise ja neil oli raskusi nende asendamisega.

Food Solutions KZ ei öelnud esmaspäeval, kas nad on asendanud Vene toiduained Kasahstani toodetega, ja keeldus kommenteerimast küsimusi, mida ei ole nende avalduses käsitletud.

Ettevõtte uus menüü sisaldas selliseid tooteid nagu veise-, kana- ja kalaburgerid, samuti kananugetid, friikartulid ja jäätis.

McDonald's sulges oma Venemaa restoranid vahetult pärast seda, kui Moskva saatis eelmise aasta veebruaris kümneid tuhandeid sõdureid Ukrainasse, müües need lõpuks kohalikule litsentsiomanikule Aleksander Govorile, kes juunis avalikustas kaubamärgi Vkusno & totška, mis tähendab «Maitsev & see on kõik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles