VAATA JÄRELE ⟩ Riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab elektri universaalteenuse probleeme

PM Majandus
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon pidas 23. jaanuaril avaliku istungi, et arutada elektri universaalteenusega seotud probleeme. Istungit saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul pidi sügisel kehtestatud elektri universaalteenus andma tarbijatele võimaluse kasutada keerulisel perioodil soodsa ja stabiilse hinnaga elektrit. «Tänaseks näeme, et universaalteenusest ei ole kasu ei kodutarbijatele, ettevõtjatele ega ka omavalitsustele. Elektri börsihind on juba pikka aega madalam kui universaalteenuse hind,» ütles ta ning lisas, et ainsana saavad universaalteenusest praegu kasu elektrimüüjad.

«Komisjoni istungil soovime arutada nii universaalteenuse hinda kui ka teenuse kasutamisel ilmnenud takistusi, aga ka teisi võimalusi, kuidas riik saaks oma inimestele energiakulude kontrolli all hoidmisel päriselt appi tulla.»

Erikomisjoni istungile on kutsutud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan, konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee, MTÜ Eesti Vee-ettevõtete Liidu tegevjuht Raili Kärmas, Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja riigikontrolör Janar Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles