Suvel valmib Tallinna kesklinnas suur büroohoone

PM Majandus
Copy
Moodsab bürood tõmbavad vanad rentnikest tühjaks.
Moodsab bürood tõmbavad vanad rentnikest tühjaks. Foto: Einar Niin / Fausto Capital

Tallinna südames Maakri tänaval on uue büroohoone Maakri HUB ehitus lõpusirgel ja valmistähtajaks on määratud juuni. Uuel büroohoonel on üle 9000 m2 uut A-klassi büroopinda.

Uus Maa ärikinnisvara maakler Aira Veelmaa tõdes, et tänavu tuleb Tallinnas uut büroopinda turule erakordselt vähe ja suur osa sellest on juba üürnikud leidnud. «Huvi uute kontoripindade vastu on endiselt olemas ja eelistatud on premium lahendused, küll aga soovivad ettevõtted kolimise idee praegu kiiremini teostada ja pikad ooteajad ei kõneta. Plaanide tegemisel soovitakse kindlustunnet hoone valmimistähtaja osas ja seda saavad pakkuda eelkõige valmimisjärgus majad. Et Maakri HUB-i valmimiseni on jäänud kõigest pool aastat, siis saame oma klientidele pakkuda kiire kolimise võimalust, mis on praegu oluliseks argumendiks uute büroode üüriotsuste tegemisel,» rääkis Veelmaa.

Majja kolib Piletilevi

Sven Mihailovi sõnul on mitmed nimekad üürnikud juba oma kolimisest Maakri HUB-i teatanud, teiste seas avavad oma kontori uues tornmajas Piletilevi, Lartusi, Fausto Capital ise jt. Käimas on mitmed läbirääkimised erinevate finants, IT ja juriidilisi teenuseid osutavate ettevõtetega. Kõik bürood ehitatakse välja vastavalt kliendi soovidele ja kiired liitujad saavad Maakri HUB-s juba sellel suvel koos teistega uued bürooruumid kasutusele võtta.

Maakri HUB paistab silma eelkõige oma panuse eest keskkonnasõbralikku ja ökonoomsesse kinnisvaraarendusse. «Kuna hoone kerkib endise meediamaja kohale, siis saime taaskasutuse põhimõtteid järgides olemasoleva tugeva karkassi ära kasutada, mille ümber ehitasime uue modernse ja energiatõhusa büroohoone. Maakri HUB tuleb ökonoomsete ülalpidamiskuludega, keskkonnasõbralik ja meeldiva atmosfääriga oma rohkete puhkenurkadega, valgusküllaste ruumidega ja kauni interjööriga,» rääkis hoone arendaja Fausto Capitali esindaja Sven Mihailov.

Sven Mihailovi sõnul tähtsustavad ettevõtted järjest enam roheteemasid ning soovivad asuda kontorites, kus on sellele tähelepanu pööratud. «Vastutustundliku ehitusviisi tõestuseks taotleme Fausto Capitali arendustele Euroopas tunnustatud BREEAM rohemärgised. Meie teine arendus Fahle Park pälvis haruldase BREEAM «silmapaistev» sertifikaadi, mis on kõrgeim võimalik tase ning ühtlasi ainukene Eestis. Samade põhimõtete järgi on ka Maakri HUB-i projekteerinud ja Fausto Capital plaanib ka Maakri HUB-ile BREEAM sertifikaadi taotleda,» selgitas Mihailov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles