Ministeerium kaalub rasedatele maksusoodustuse kehtestamist

BNS
Copy
Pildil rase Maarjamõisa haigla ees. Pilt on illustratiivne.
Pildil rase Maarjamõisa haigla ees. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Rahandusministeerium on valmis kaaluma Eesti kaubandus- ja tööstuskoja ettepanekut vabastada lapseootel naisele tööandja poolt makstav täiendav haigushüvitis sotsiaalmaksust, kuid võrdse kohtlemise tagamiseks peab oluliseks selle laiendamist ka teistele sarnases olukorras töötajatele.

Samas nõustus ministeerium, et muudatuse tegemiseks ei piisa üksnes sotsiaalmaksuseaduse muutmisest ning täpsustada tuleb ka haigushüvitise maksmist reguleerivaid seadusi.

«Täiendava maksusoodustuse kehtestamine üksnes rasedate haigushüvitisele ei pruugi olla õiguspärane. Võrdse kohtlemise tagamiseks tuleks kaaluda maksusoodustuse laiendamist ka teistele sarnases olukorras olevatele töötajatele,» märkis rahandusminister Annely Akkermann.

Minister pidas silmas neid töötajaid, kellele haigekassa makstav ajutise töövõimetuse hüvitis on väiksem kui 100 protsenti eelmise aasta sotsiaalmaksuga maksustatavast tulust, näiteks töötajale, kes põetab alla 12-aastast last. «Seega vajab muudatus põhjalikku kaalumist koostöös sotsiaalministeeriumiga,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles