POLE PAHA ⟩ Üle miljoni teeninud pankurite sekka mahtus ka üks eestlane (1)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Eurod.
Eurod. Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

Üle miljoni euro teeninud pankurite ning maaklerite arv Euroopa Liidus kerkis 2021. aastal hüppeliselt ning saavutas rekordilise taseme.

Sellise suure tulu teenijate arv kerkis aasta varasemaga võrreldes 41,5 protsenti ning kokku oli neid 1957, teatas Euroopa Pangandusjärelevalve. See on suurim üle miljoni euro teenijate arv alates 2010. aastast, mil sellist statistikat hakati koguma.

Rekordilise arvu põhjustena toob pangandusjärelevalve esile investeerimispanganduse ning maalkeriteenuste ala head tulemused, tegevuse Suurbritanniast äratoomise ning üldise palgatõusu.

Lõviosa, 70 protsenti kasvust tuli Itaaliast, Prantsusmaalt ning Hispaaniast. Seejuures oli Itaalias aastane kasv 88 protsenti. Kui 2020. aastal oli seal vähemalt miljoni teeninud pankureid 197, siis aasta hiljem juba 351. Itaalia kasv andis kogu Euroopa Liidu kasvust 29 protsenti.

Kõige rohkem oli kõrgepalgalisi pankureid Saksamaal – seal oli üle miljoni euro teeninuid 589 ning kokku andsid nad 30 protsenti kõrgepalgaliste koguarvust. Järgnesid Prantsusmaa (351) ja Itaalia (371).

Eestis oli selliseid pankureid Euroopa Pangandusjärelevalve andmetel vaid üks. Soomes aga üheksa. Läti ja Leedu pankureid kõrgepalgaliste statistikas ei ole. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles